Şube müdürleri mücadeleye başladı: Eğitim Bir-Sen'den toplu halde istifa ettiler!

Şube müdürleri mücadeleye başladı: Eğitim Bir-Sen'den toplu halde istifa ettiler!
Bilindiği üzere Milli Eğitim Şube Müdürleri, Başöğretmenlik ve Uzman Öğretmenlik ünvanlarından faydalanmadığı için maddi kayıp yaşıyorlar.

Şube müdürü olmadan önce, öğretmen ve okul müdürü iken uzman ve başöğretmen tazminatı alan müdürler, şube müdürü olarak göreve başladıklarında uzman öğretmenlik tazminatından faydalanamamakta ve her ay 5-10 bin TL arası maddi kayıp yaşamaktadır.

Bu durumda pek çoğu, ögretmenlik ve okul müdürlüğüne geçiş yapmaktadır. Bazı şube müdürleri ise seslerini duyurabilmek adına üyesi oldukları yetkili sendika Eğitim Bir-Sen'den istifa etmektedir. Son olarak sitemize ulaşan bilgilere göre Erzurum'da aynı ilçede 4 şube müdürü Eğitim Bir-Sen den istifa etmiş ve istifaların devamının geleceği yönünde sitemize bilgi akışı olmuştur.

Özetle; Okul müdürleri ve öğretmenlerden daha düşük ücret alan Milli Eğitim Şube Müdürleri önümüzdeki günlerde açıklanacak Öğretmenlik Meslek Kanunu ile uzman ve başöğretmen haklarından faydalanmak ya da mali durumlarına katkı sağlayacak düzenlemelerin kanunda yer almasını istemektedirler.

HABERİMİZE YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
47 Yorum