Üç yeni fakülte kuruldu, bir fakülte kapatıldı, iki fakültenin ismi değişti

Üç yeni fakülte kuruldu, bir fakülte kapatıldı, iki fakültenin ismi değişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 16 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete kararları yayımlandı. Buna göre 3 üniversite bünyesinde 3 yeni fakülte kuruldu. 1 fakültenin kapatılmasına, 3 fakültenin ise isminin değiştirilmesine onay verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, 16 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla çeşitli üniversitelerde üç yeni fakülte kuruldu, bir fakülte kapatıldı ve iki fakültenin adı değiştirildi.

Bazı Belirtilen Fakültelerin Kurulması ile Belirtilen Fakültenin Kapatılması ve Belirtilen Fakültelerin Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Karara göre;

KURULAN FAKÜLTELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Amasya Üniversitesi’ne Güzel Sanatlar, İstanbul Kent Üniversitesi’ne Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İstanbul Topkapı Üniversitesi’ne İletişim Fakültesi’nin kurulması kararlaştırıldı.

1 FAKÜLTE KAPATILDI

Harran Üniversitesi’ndeki Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin ise kapatılmasına karar verildi.

2 FAKÜLTENİN İSMİ DEĞİŞTİ

Aydın Adnan Menderes, Ankara Hacı Bayram ve Selçuk Üniversitesi’nde bulunan İslami İlimler Fakültelerinin adı da İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.