SON DAKİKA! Okul müdürü, şube müdürü ve Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında ÇARPICI açıklamalar

SON DAKİKA! Okul müdürü, şube müdürü ve Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında ÇARPICI açıklamalar
Memurdavaları.com haber sitesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu, okul müdürü ve şube müdürlerini yakından ilgilendiren kulis bilgileri paylaştı.

MEB Personel Genel Müdürü Bülent ÇİFTCİ'nin Kayseri'de öğretmenlerle yapmış olduğu toplantıya dayandırılan son dakika gelişmeleri arasında yönetici atama yönetmeliğinde yapılması planlanan değişiklikler, iller arası tayin hakkı, şube müdürlerine yeni haklar, öğretmenlik meslek kanunu, öğretmenlere rotasyon ve proje okullarındaki son durum yer alıyor. İşte madde madde detaylar...

1- YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ: Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği yayımlanmak üzere Resmi Gazeteye gönderildi. Bu seneki atama takviminde yeni yönetmelik uygulanacak.

2- EKLERDE SON DURUM: Ek-1 ve Ek-2 sadeleştirildi.

3- PUANLAMA KRİTERLERİNDE DEĞİŞKLİK: Bir okula özgü olan ve sadece o okulun yöneticilerinin puan alacağı kriterler değerlendirme kıstaslarından çıkarıldı. Ulusal ve uluslararası yarışmalar gibi.

4- YÖNETİCİLERE İLLER ARASI TAYİN HAKKI: İller arası tayin olan yöneticiler gittikleri illerde tekrar yönetici olarak başvuruda bulunabilecekler. Anlaşılan o ki yöneticiler iller arası yönetici olarak değişiklik yapamayacak fakat il dışından yeni bir ile gelen yönetici yeni geldiği ilde yeniden atama kapsamında başvuru yapabilecek.

5- PROJE OKULLARDA SON DURUM: Proje Okulları için adil bir atama yönetmeliği çıkacak. Bu okullara yönetici ve öğretmen atama sistemi değişecek. Proje okulları öğretmenliği için sınav yapılmayacak ancak sıra puan sistemi devreye sokulacak. Proje okulları kriterleri karşılamadığı takdirde sürekli proje okulu olarak kalmayacak.

6- YÖNETİCİLERE ROTASYON : 4+4 devam edecek. Bunun yorumlamasını ise şöyle yapmaktayız. 4+4 rotasyonunun çok kısa bir süre olduğu hatta zulüme dönüştüğü, değil MEB’de hiçbir bakanlıkta bu kadar kısa bir yer değişikliği süresinin bulunmadığı ve bu uygulamanın yanlışlığı tüm kesimlerce kabul edilmekte fakat bu uygulama KHK ile yapıldığı için kanuni değişiklik gerektirmektedir. Bu yüzden 4 yılını dolduran yöneticilerin kendi okullarında kalmak istemeleri durumunda ek puan verilerek kalmasının sağlanacağını düşünüyoruz ki üstüne basarak bu düşüncenin duyum değil bize ait olduğunu belirtmek isteriz.

7- ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU: Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü yoğun bir şekilde ÖMK hazırlıkları yapıyor. ÖMK’nın TBMM’de değişikliğe uğrayıp uğramayacağı ise bilinmiyor.

8- ÖĞRETMENE ŞİDDET DÜZENLEMESİ: Eğitimciye uygulanan şiddete son verilmesi için aynen sağlıkçılara uygulandığı gibi direkt tutuklama için kanun değişikliği hazırlanıyor. Bu ceza ertelenemeyecek ve hafifletilemeyecek. Bu konuda MEB’in çok kararlı olduğu belirtildi. Bu durumu çok kez dile getirmiş hatta Eğitimci Yazarlar Derneği bu konuda TCK değişikliği tasarısını kamuoyuna sunmuştu.

9- OKUL MÜDÜRLERİNİN MAAŞLARI: Okul yöneticilerine maalesef maddi iyileştirme görünmüyor.

10- ÖĞRETMENLERE ROTASYON: Öğretmen rotasyonuna sıcak bakılıyor ve seneye uygulanabileceği düşünülüyor. Bu durum sadece düşünce aşamasında…

11- ŞUBE MÜDÜRLERİNİN SON DURUMU: Öğretmen kökenli Şube Müdürleri için uzman ve başöğretmen ünvanları ÖMK’ya eklenecek. Eğitim öğretim sınıfından genel idare hizmetleri sınıfına geçen şube müdürleri, şeklinde ibare olması düşünülüyor.

NOT : HABERİMİZ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ YORUM OLARAK BELİRTEBİLİRSİNİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum