Türk Eğitim-Sen Başkanından okul müdürüne sert tepki!

Türk Eğitim-Sen Başkanından okul müdürüne sert tepki!
Çanakkale Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Resul Demirbaş, okul müdürünün öğretmen ve personele mobbing yaptığını öne sürerek; yetkililere sorunun çözümü noktasında çağrıda bulundu.

Türk Eğitim Sen Çanakkale Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Erenköy İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü G. E. tarafından öğretmen ve diğer çalışanlara mobbing uyguladığı, bu durumun yazılı olarak gerekli mercilere iletilmesine rağmen sonuç alınamadığı ifade edildi.

“Çalışanlarına sistematik mobbing yapıyor”

Türk Eğitim Sen Çanakkale Şubesi; “Erenköy İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ş. G. öğretmenlerimiz ve diğer personele mobbing uyguladığı, mesleki ve kişisel onurunu zedelediği, karşısındakilerle bağırarak konuşmaya devam etmektedir. Türk Eğitim Sen Çanakkale Şubesi yönetimi olarak ilgili makamlara yazılı olarak şikâyet etmemize rağmen bugüne kadar sonuç alınamamıştır. Bu nedenle siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla kamuoyunun bilgisine ve ilgililere seslenmek gereği hâsıl olmuştur. Erenköy İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ş. G. esen rüzgarı arkana alıp yaptığın mobbingleri biliyoruz. Seni ve yaptıklarını adım adım takip ediyoruz, bundan sonra da etmeye devam edeceğiz. Bir okul müdürü, okulu huzur ve güven üzerine kurmalıdır. Doğrusu budur. Ancak defaten okul ziyaretlerimizde gördüğümüz Erenköy İlkokulu ve Ortaokulunda egosu tavan yapmış bir zat müdürlük yapıyor. Çalışanlarına sistematik mobbing yapıyor.

“Bir an önce çözüme kavuşturulması için göreve davet ediyorum”

Yetkililere soruyorum: Kurumlar ego tatmin yeri midir? Okullarda iş barışı, huzur ve güven bu şekilde sağlanabilir mi? Bu zat sistematik mobbing yapma yetkisini kimlerden alıyor? Erenköy İlkokulu ve Ortaokuluna huzur gelmesi için öğretmenler, yardımcı personel ile durum hakkında görüşme yapılacak mı? Bu sistematik terör ne zaman durdurulacak? 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’n disiplin ile ilgili maddeleri ile Türk Ceza Kanunu’nda da bu davranışların karşılığı maddeler bulunmaktadır. Tüm yöneticileri bu evrensel değerlere uymaya, uymayanlara karşı da ilgili makamları gereğini yapmaya davet ediyoruz. Yetkilileri Erenköy İlkokulu ve Ortaokulundaki sorunları bir an önce çözüme kavuşturulması için göreve davet ediyorum. Konunun da her platformda takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

canakkalegundem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum