İş ve Meslek Danışmanları, Çalışma Bakanlığından atama bekliyor!

İş ve Meslek Danışmanları, Çalışma Bakanlığından atama bekliyor!
Merhaba, Çalışma ve İş Kurumu 5 yıldır İş ve Meslek Danışmanı alımı yapmıyor, her kurum ilana çıktı sadece Çalışma Bakanlığı ilana çıkmadı.

Binlerce işsiz insan İş ve Meslek Danışmanlığı sertifikasına sahip KPSS puanını almış bekliyor. Sertifikalarımızın süresi dolmak üzere Çalışma Bakanlığından İş ve meslek Danışmanı alımı yapmasını bekliyoruz 

İş ve Meslek Danışmanlığı Alımı neden önemlidir?

1.İş ve Meslek Danışmanlığı mesleği iş arayan ve işverenlerin Devlet eliyle takibinin yapıldığı, işverene ve iş arayan danışana devletin sunduğu olanakların tanıtıldığı, işe yerleştirme ve kurs programlarının uygulandığı bir meslek dalıdır ve (ülkemizde sadece 4000 imd çalışmaktadır, bu rakam değişebilir güncel bilgiye ulaşalım).

2. Pandemi döneminde İşkur’un özellikle İş ve Meslek Danışmanlarının önemi çok iyi anlaşılmıştır. KÇÖ yani KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ile üretimi duran fabrikalardan, restoranlardan aklınıza gelen tüm özel sektördeki çalışanların maaşlarının 1/3’ü devlet tarafından verilmiştir ve bunu kurum olarak işkur, İşkur’da ise İş ve Meslek Danışmanları yapmıştır. 

3.Pandemi döneminde aktif olarak çalışan kurumların Hastaneler, kargo şirketleri İşkur il ve ilçe müdürlükleri olduğu hepimiz için aşikardır. Pandemi süreci sonunda İşkur’a ve tüm İş Meslek danışmanlarına özverili çalışmalarından dolayı ödül verilmiştir. İş ve Meslek Danışmanı yetersizliğinden dolayı bu arkadaşlarımız gece sabahlara kadar evlerinde bilgisayar başında  KÇÖ ödeneği hazırlamışlardır, mesai kavramı olmadan çalışmak zorunda kalmışlardır. Çünkü sayı olarak yetersizdirler, olası bir Pandemi ya da ekonomik krizde mevcut İş ve Meslek Danışmanlarının yeterli olamayacağı da bilinen bir gerçektir. 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

4.İşkur’da İş ve Meslek Danışmanlarına verilen İş Kulübü Liderliği eğitimi ile avantajlı ve dezavantajlı gruplara (Eski Hükümlü, engelli, kadın ve gençlerin ) istihdamına yönelik eğitimler verilmekte ve bu sayede işe yerleştirme sayısında ciddi artışlar olduğu görülmüştür. Fakat yine İş ve Meslek Danışmalarının sayısının azlığından ötürü İş Kulüpleri her ilde eş zamanlı açılamamış çoğu il eğitimden bir yıl sonra İşkulübünü ancak açabilmiştir.

5. İş ve Meslek Danışmanlarına Engelli İş Koçluğu Eğitimi verilerek her engelli bireyin bir İş ve Meslek Danışmanının olması sağlanmış ve engelli bireylerin istihdamı artırılmıştır fakat İş ve Meslek Yetersizliğinden tüm İşkurlar bunu gerçekleştirememektedir.

6. 2018 yılında 2016 puanıyla 1141 İş ve Meslek Danışmanı alımı için ilana gidilmiş fakat sadece 800 küsür İş ve Meslek Danışmanı işe yerleştirilmiş bunların da en az 100-150’ye yakını başka kurumlara tayini çıktığı için işten ayrılmıştır. Yani beklenen atama sayısına hala ulaşılamamış artan nüfus ve Pandemi gibi olağanüstü olaylar sebebiyle bu ihtiyaç daha da artmıştır.

7. Yüz yılın felaketinde yaşanan depremin ardından 11 il ve ilçelerinde işsiz kalan işveren ve iş arayan konumundaki vatandaşlarımızın istihdamının sağlanması için iş ve Meslek Danışmanlarının sahadaki ve İşkur İl Müdürlüklerindeki önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik ödeneğinin tekrar bu 11 il ve ilçelerinde yeniden yoğun bir şekilde ödenmeye başlaması, ülkemizdeki mevcut İş ve Meslek Danışmanlarının sayı olarak kurumlardaki yetersizliği de göz önünde bulundurulduğunda Kurum dışı İş ve Meslek Danışmanı alımının ne kadar elzem olduğunu bilmekteyiz. 

8. Maddi ve manevi güçlüklerle İş ve Meslek Danışmanlığı sertifikasını alan bizlerin istihdam seferberliğinde yerimizi almak için hazır olduğumuzu, tüm tecrübelerimizi Devletimizin ve milletimizin yararına sunmaya İş ve Meslek Danışmanı olmaya olarak atanmaya hazırız.

Atama Bekleyen Kurum Dışı İş ve Meslek Danışmanlar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.