Coronavirüs tatilinde (23 Mart sonrası) öğretmenlerin ek dersi ödenecek mi?

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, coronavirüs'ten dolayı ilk, orta ve liselerin 16 Mart'tan itibaren tatil edileceğini ve 23 Mart sonrası uzaktan eğitime geçileceğini açıklaması sonrasında, idari izinlerde öğretmenlere ek derslerinin ödenip ödenmeyeceği merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, coronavirüs'ten dolayı ilk, orta ve liselerin 16 Mart'tan itibaren tatil edileceğini ve 23 Mart sonrası uzaktan eğitime geçileceğini bildirdirmesi sonrasında, idari izinlerde öğretmenlere ek derslerinin ödenip ödenmeyeceği merak konusu oldu.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kararının “II. Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Hükümler” bölümü “Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller” başlıklı 24. maddesi şu şekildedir: “

(1) 01.09.2012 tarihinden geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.”

Bu hükümlere göre; Herhangi bir nedenle eğitime ara verilmesi kararlaştırılan il ve ilçelerde görev yapan eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklarından ek ders ücretleri tam ödenecektir.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri