EBS Şube Başkanından Talip Geylan'a Tepki!

Eğitim-Bir-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın, Ordu'nun Gölköy ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından sadece 1 okul müdürüne başarı belgesi verilmesine ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

BİR FASIK HABER GETİRMİŞ SENDİKA BAŞKANI DA BUNA UYMUŞ

Bir sendikanın genel başkanı ilimize ait bir ilçede verilen başarı belgeleriyle ilgili ya eksik bilgiden ya kasten olsa gerek hakla ahlakla zerre alakası olmayan ifadelerde bulunmuş. Ortada hakka ve hukuka aykırı hiçbir durum yok iken kendince hak, hukuk adalet çağrısı yapmış, güya bu konularda hassasiyet vurgusu yapmış hızını alamamış bir de içinde bulunduğumuz aziz mübarek günlere atıf bulunmuş isim vermeden sendikamıza sataşmıştır.

Madem öyle biz de meselenin tamamını yazalım da kim günahkârsa tövbe istiğfarı o etsin. Sayın genel başkan da biliyor olmalı ki “Ey inananlar, bir fasık size bir haber getirdiği zaman doğru yahut yanlış veya yalan olup olmadığını araştırıp iyice anlayın, yoksa bir topluluğa, bilgisizlikle bir kötülükte bulunur da yaptığınıza pişman olursunuz” diye bir ayeti kerime var. Mesele tam da bu ayetin fiili tefsiri niteliğindedir.

Birisi genel başkana kasden veya ihmalen yanlış, gerçeğe aykırı bir bilgi vermiş; o da ya bilerek ya da bilmeyerek buna alet olmuş. Tüm Türkiye’de olduğu gibi adı geçen ilçemizde de Vefa Destek Grupları var. İlçemizde bu destek hizmetinin tüm planlamasını organizasyonunu yapan ve sahada hizmet veren arkadaşlarımız var ve bunlar farklı sendikalara mensuplar. İlçemizin kaymakamı yetkisini kullanarak bu arkadaşlardan 4 kamu görevlisine başarı belgesi vermiş. Mülki amir kendi yetkisini kullanarak sadece eğitimcilere değil kamu görevlilerine yönelik bir takdirde bulunmuştur. Üstelik bunlardan birisi sizin konfederasyonunuza üye kaymakamlıkda Müdürdür. Bunun içinden bir tanesini seçip hedef göstermek, bunu da sendikal göreviyle ilintilemek hem aymazlık hem de gayri ahlakidir. Bu olayda güya hedef gösterdiğiniz ilçe müdürlüğünün ne teklifi ne de zerre kadar dahli yoktur. Meseleyi oraya bağlamanız içinizdeki yaranın cerahatidir. Sayın başkan ilçede başarı belgesi alan bir değil dört kişidir, biri sizin üyenizdir. Bu kaymakamın takdiridir, ilçe milli eğitimin ödül verme yetkisi olmadığını biliyor da meseleye dahil ediyorsanız iftira atıyorsunuz yok bunu bilmiyor da sendikacılık yapıyorsanız basit düşüyor.

Gerçekle yakından uzaktan ilgisi olmayan, uydurma haber ve ihbarları ciddiye alıp bunlar üzerinden atıp tutuyorsunuz; bu huyunuzdan eğitimciler olarak bezdik; hiç olmazsa şu aziz mübarek günlerde gaza gelip de bu yalanlara, iftiralara itibar etmeyin, bunları ciddiye alıp da kendinizi küçük düşürmeyin; kul hakkına da girmeyin, öte tarafta vebali ağırdır. Eğer art niyetiniz yoksa olayların aslını araştırın. İtibar suikastı düzenleyerek sendikacılık yaptığınızı sanmayın.

İsmail Çelenk
Eğitim-Bir-Sen Ordu Şube Başkanı

Peki Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Ne Demişti?

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Ordu'nun Gölköy ilçesinde 20 okul müdürünün Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer almasına rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından sadece 1 okul müdürüne başarı belgesi verilmesinin teklif edilmesi tepki göstererek açıklamada bulunmuştu:

İşte o açıklama:

1) Ordu Gölköy'de Vefa Grubu’nda 20 okul müdürümüz gönüllü olarak görev alıyor. İhtiyacı olanların hizmetine koşturuyorlar.
Hepsinden Allah razı olsun.
İlçe Milli Eğitim Müdürü ise Vefa Grubu’nda sadece bir kişiye BAŞARI BELGESİ veriyor.

2) Gerekçesi sorulduğunda da ilginç(!) şekilde, kişinin yönetici atama sürecinde EK-1 puanına ihtiyacı olduğunu söylüyor.
Peki kim bu çok başarılı arkadaş?
BİR sendikanın ilçe temsilcisi!
Şaşırdık mı?
Tabii ki hayır!

3) Bu Sayın İlçe Müdürümüze sormak isterim; Şu mübarek günlerde dahi ayrımcılık yapmayı nasıl hazmediyorsunuz? 
Ya da
Vefa Grubu'nda görev alan diğer okul müdürlerimizin yüzüne bakarken hiç mi yüzünüz kızarmayacak?

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri