Eğitim Bir-Sen okul müdürlerine kadrodan vazgeçti! Müdürlere haftalık 40 saat çalışma öneriyor!

Eğitim Bir-Sen okul müdürlerine kadrodan vazgeçti! Müdürlere haftalık 40 saat çalışma öneriyor!

Eğitim Bir-Sen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında, okul müdürlerine kadro yerine ikinci görev olarak yürütülmesi ifadesi yer aldı. Taslakta ayrıca okul yöneticileri ve öğretmenler için 40 saatlik haftalık çalışma süresi öngörülmesi kafaları karıştırdı.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Eğitim kurumu müdürlüğü, eğitim kurumu müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı öğretmenliğin yanında ikinci görev kapsamında yürütülmeli; ancak dört yıl veya daha fazla süreli görevlendirmeler, özlük hakları, atama ve terfi yönünden şube müdürü kadrosunda geçirilmiş sürelerden sayılmalıdır.

Eğitim kurumu yöneticileri ile öğretmenlerin haftalık çalışma süresi 40 saat olmalı; eğitim kurumlarının ve eğitim-öğretim hizmetlerinin özellikleri dikkate alınmak suretiyle haftalık 40 saati aşmamak üzere farklı çalışma süreleri tespit olunabilmesinin yanı sıra ücret ödenmeksizin haftalık 40 saati aşan çalıştırma veya görevlendirme yapılmamalıdır

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri