Eğitim Bir-Sen'den Şube Müdürlerine Destek!

Uzun süredir MEB ve yetkililere seslerini duyurmaya çalışan şube müdürlerine destek Egitim-Bir-Sen'de Istanbul 4 Nolu Sube Başkanı Talat Yavuz'dan geldi. Yavuz açıklamasında şube müdürlerinin özlük ve mali haklarının yeniden düzenlenmesinin, Ek Gösterge rakamının 4800 yapılmasını, Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik hükümlerinden faydalandırılmaları gerektiğini, Eğitime Hazırlık Ödeneği verilmesini, makam ve görev tazminatlarının yanı sıra özel hizmet tazminatlarında ve rotasyonda düzenleme yapılması gerekt

ŞUBE MÜDÜRLERİMİZLE ÇALIŞTIK

MEB Şube Müdürlerimiz dertliler ve haklılar!!!

Bakanlığımız yıllar içinde önemli bir yönetim kademesini, özensiz rotasyonlarla, hak kayıplarıyla, 76. Madde atamalarıyla iyice değersizleştirdi. 

Bu sese acilen kulak verilmeli ve aşağıdaki talepler için adım atılmalıdır. 

Hiyerarşide yetki, sorumluluk ve haklar dengeli, tutarlı ve işin doğasına uygun düzenlenmelidir. 

NOT: Şube müdürlerimizin oluşturduğu taleplerini paylaşıyorum, tartışarak olgunlaştırılır ve problem çözülür diye umut ediyorum.

Düzenleme Yapılmasının elzem olduğunu gördüğümüz ve hepimizin mutabık olduğu hususlar:

- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Şube Müdürlerinin diğer Bakanlıklardaki Şube müdürlerinden ayrı olarak “MEB  Eğitim Şube Müdürü “ olarak tanımlanarak özlük ve mali haklarının buna göre tekrar düzenlenmesi.

- 1. Derecenin 4. kademesindeki Şube Müdürlerinin Ek Gösterge rakamının 4800 olarak düzenlenmesi.

- Öğretmenlik Meslek Kanununda Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik hükümlerinin aynen Şube Müdürleri için de geçerli sayılması. Şube Müdürlüğünden önce Uzman veya Başöğretmen ünvanını alanların haklarının geçerli olması. Diğer Şube Müdürlerinin de (Öğretmen kökenli olanların) bu ünvanları almaları için gerekli usullerin belirlenmesi.

- Her yıl öğretmenler ile okul müdür ve müdür yardımcılarına ödenen “Eğitime Hazırlık Ödeneğinin eğitimin odağında bulunan Şube Müdürlerinin de yararlandırılması.

- Özel Hizmet tazminatının 240 olarak revize edilmesi.

- 2000 gösterge rakamlı makam, 8000 gösterge rakamlı görev tazminatı verilmesiyle ilgili düzenleme yapılması.

- Rotasyon bölgelerinin 3 bölgeye indirilmesi ve bu 3 bölge görevinden sonra sadece isteğe bağlı yer değiştirme yapılması. Rotasyon sürecindeki mazeretlerin mümkün olduğunca mahkemeye bırakılmadan önce daha önceki mahkeme kararları göz önüne alınarak değerlendirilmesi. Şube Müdürlüğünden istifa edildiğinde bir alt görev olarak Okul müdürü olma imkanı verilmesi.

- Şube Müdürlerinin, belli süre bu görevi yaptıktan sonra hiyerarşik sıra dikkate alınarak ile üst görevlere (İlçe müdürü, il müdürü, bakanlık şube müdürü, daire başkanlığı ) atanma imkânı verilmelidir.

Talat Yavuz
Egitim-Bir-Sen Istanbul 4 Nolu Sube Başkanı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri