Eğitim İş Sendikasında Neler Oluyor? Sendika Yönetimi Bu Magandalığa Geçit Verecek Mi?

Eğitim İş Sendikasında Neler Oluyor? Sendika Yönetimi Bu Magandalığa Geçit Verecek Mi?

EĞİTİM-İŞ BU MAGANDALIĞA GEÇİT VERECEK Mİ? 

Eğitim-İş sendikamızda özellikle son zamanlarda artış göstereren kutuplaştırıcı, hedef gösterici, nefret söylemleri içeren, adeta bilinçleri mankurtlaşmışçasına yapılan sosyal medya paylaşımlarını ve fiziksel saldırganlığa varan davranışları kaygıyla izliyoruz. 

Eğitim-İş sendikamızda bazı yönetici ve üyeler yaş ve cinsiyet ayrımı da gözetmeksizin emekçi ahlakından uzak, terbiye ve görgüden yoksun, toplumumuzun değer yargılarını ayaklar altına alarak adeta magandalık yapmaktadırlar.

Bu magandalığın “silahlı” şekilde fiziksel şiddete varan son örneği İzmir Çiğli’de yaşanmıştır. İzmir Çiğli İlçe Temsilcilik Başkanı S. K., 13 Mart 2022 günü İzmir 3 Nolu Şube üyesi İ. M. telefonlarına cevap vermemesi üzerine evine gitmiş, apartman kapısının zilini çalarak binaya girmiş, daire kapısına da gelerek, İlyas Mermeroğlu'nun araladığı kapıdan zorla içeri girmiştir. Ne olduğunu anlamayan İlyas Mermeroğlu arkadaşımız İzmir Çiğli İlçe Temsilcilik Başkanı S. K. içerideyken hemen polisi arayarak durumu bildirmiş, o sırada İ. M. bulunduğu odaya gelen S. K. belinden çıkardığı tabancayı elinde sallayarak İ. M.'na “seni öldürürüm, seni gebertirim” diyerek tehditler savurmuş ve fiziksel şiddet uygulayarak İlyas Mermeroğlu'nu yaralamıştır.

İkametinde tek başına bulunduğu sırada, İzmir Çiğli İlçe Temsilcilik Başkanı S. K. tarafından izinsiz olarak evine girilerek, silahla tehdit edilip yaralanan Eğitim-İş İzmir 3 Nolu Şube üyesi İ. M. arkadaşımız darp raporu da alarak bu şahıs hakkında şikayetçi olmuş ve adli süreç başlatılmıştır. Ayrıca konu ile ilgili İzmir 3 Nolu şubeye de gerekli disiplin işleminin derhal başlatılması için dilekçe verilmiştir.

Bu yaşanan magandalık örgütümüze dayatılmak istenen ideolojinin, ihraçlar dışında daha başka hangi yöntemler kullanılarak hayata geçirilebileceği ile ilgili belirgin işaretler vermiştir. 

Bu şehir magandası Eğitim-İş yöneticisi vasfını taşıyamaz, derhal yöneticilik görevinden el çektirilerek disiplin süreci işletilmeli ve en ağır yaptırım ile cezalandırılmalıdır. Kendi üyesinin can ve mal güvenliğini, onurunu ve fiziksel dokunulmazlığını savunmayan bir örgüt emek mücadelesi veremez! Disiplin süreci ile ilgili işlem ivedilikle başlatılmadığı taktirde, ilçe başkanı tarafından hanesine tecavüz edilerek darp edilen Eğitim-İş üyesi arkadaşımızın haklarını korumak için tüm kamuoyunu bilgilendirme de dahil her türlü mücadele aracı kullanılacaktır. 

Hem adli süreci hem de sendikamızın yetkili kurullarında işletilmesini beklediğimiz disiplin sürecini yakından takip edeceğimizi tüm örgüt kamuoyuna bildirir, bu ve benzeri olaylara, bu kepazeliklerin piyon ve elebaşlarına asla ve kat’a pabuç bırakmayacağımızı kararlılıkla ifade ederiz. 

HEPİMİZİN SENDİKASI GRUBU / Adnan Yarar

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri