Erhan Usta, usta öğreticilere kadroyu sordu

Usta öğreticilerin sayısına ve kadro taleplerine ilişkin Meclis'e soru önergesi sunuldu. Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticiler neden kadroya alınmamıştır? 3. Usta öğreticilerin kadroya alınmasıyla ilgili bir çalışmanız var mıdır?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın T.C. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 18.02.2022 Erhan USTA /Samsun Milletvekili 

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde çalışmakta olan 100 bine yakın kadrosuz usta öğretici, kısmi zamanlı olarak ek ders ücreti karşılığında ücretli olarak çalışmaktadır. Bu ücretli öğreticilerin çalışma şartları ve özlük hakları gibi birçok sıkıntıları vardır. 

Haftalık 30 saat ders okutan bir usta öğreticinin aylık SGK prim günü 24 veya 25 gün olduğu için kursu bittiğinde işsizlik maaşından yararlanamamaktadır. 

Usta öğreticiler 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen kendi alanları ile ilgili bütün sorumlulukları yerine getirmesine rağmen Devlet Memurlarına verilen haklardan yararlanamamaktadırlar. 

Bu bağlamda; 
1. Türkiye'de usta öğretici sayısı kaçtır? 
2. Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticiler neden kadroya alınmamıştır? 3. Usta öğreticilerin kadroya alınmasıyla ilgili bir çalışmanız var mıdır? 
4. Usta öğreticilerin kıdem tazminat haklarının tam olarak uygulanması için bir çalışmanız var mıdır? 
5. Kadrosuz usta öğreticilerin çalışma şartları ve özlük haklarının düzeltilmesiyle ilgili çalışmanız var mıdır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri