Genel Müdür'den Okullara Soruşturma Tehdidi

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Talat YAVUZ MEB'de bir genel müdürün öğretmenleri ve okul idarecilerini soruşturma açmakla, hizmet içi eğitim masraflarını geri almakla tehdit ettiğini iddia etti.

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Talat YAVUZ MEBde bir genel müdürün öğretmenleri ve okul idarecilerini soruşturma açmakla, hizmet içi eğitim masraflarını geri almakla tehdit ettiğini iddia etti. 

Memur-Sen İstanbul İl başkanı Talat Yavuz MEBin temel eğitim dahil okullara temizlik ve kırtasiye için bütçe ayırdığını belirterek Okullar için küçük, MEB için büyük bir adım derken Ankara’da yapılan “Yaz Anaokulu Uygulaması Öğretmen Eğitimi”nde İlgili genel müdürün ikinci gün seminere katılır ve geç kalan öğretmenlere: “Sizler mi öğretmenlik yapacaksınız? Yaz okulu açmazsanız otel ve yol masraflarını geri alırız, zaten yaz okulundan alacağınız ücret, bu giderleri karşılamaya yetmez. Yaz okulu açmayan okullara soruşturma açacağız. Gerekirse hastane önünde oturup öğrenci toplayacaksınız. Ankara’nın en iyi otelinde kalıyorsunuz, kıymetini bilin.” dediğini belirterek Duyunca inanamadım, hayretler içinde kaldım. Bu seviyede bu dil gerçekten çok kaba ve üzücü. dedi.

İşte YAVUZun o skandal iddiası: 

YAVUZ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Önce iyi haber:

MEB, temel eğitim dahil okullara temizlik ve kırtasiye için bütçe ayırdı, para gönderdi, her yüz öğrenci için bir temizlik elamanı vereceğini duyurdu. Tutar önemli değil, şimdi az olur, ileride artırılır. Önemli olan MEB ilk defa okulların böyle bir problemi olduğunu görmüş ve kabul etmiş oldu. Yıllardır yapılan tek şey bağış alan müdürlere soruşturma açmaktı. “Okullar için küçük, MEB için büyük bir adım” yetkilileri tebrik ediyorum.

Şimdi kötü haber:

“Yaz Anaokulu Uygulaması Öğretmen Eğitimi” 28-30 Haziran tarihleri arasında Ankara’da yapılır. İlgili genel müdür, ikinci gün seminere katılır ve geç kalan öğretmenlere:

“Sizler mi öğretmenlik yapacaksınız? Yaz okulu açmazsanız otel ve yol masraflarını geri alırız, zaten yaz okulundan alacağınız ücret, bu giderleri karşılamaya yetmez. Yaz okulu açmayan okullara soruşturma açacağız. Gerekirse hastane önünde oturup öğrenci toplayacaksınız. Ankara’nın en iyi otelinde kalıyorsunuz, kıymetini bilin.” Diyor.

Duyunca inanamadım, hayretler içinde kaldım. Bu seviyede bu dil gerçekten çok kaba ve üzücü. Bunun bir sebebi olmalı diye düşündüm.

İstatistikleri tutturma baskısının sebep olduğu korku ve panik; yönetici ve öğretmenlere aşağılama, hakaret ve tehdit olarak yansıyor diye bir sonuca ulaştım.

İyiye iyi, kötüye kötü…

İsim vermeden sosyal medyada yaptığı paylaşımla MEBdeki skandalla ilgili açıklamalar yapan Talat YAVUZun açıklamalarının ardından YAVUZun Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay MORKOÇu kastettiği yorumlarının yapılmasına neden oldu. 
ajanskamu

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri