İl Müdürü, okullarda eksikler giderilsin istedi! Okul müdürleri merak ediyor, nasıl?

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit: Okul müdürleri büyük bir sorumluluk üstlenmeli dedi. Okul müdürleri ise, bu ekonomik krizde bir kuruş ödenek olmadan bunları nasıl yapacaklarını düşünüyor.

Anadoludabugun.com.tr de yer alan habere göre, Konya İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Akören, Altınekin, Derbent, Doğanhisar, Halkapınar, Hüyük, Kadınhanı ve Sarayönü ilçelerindeki okulların müdürleri ile 2 ayrı oturumda çevrim içi yöntemle toplantı gerçekleştirdi.

Eylül ayında okulları her anlamda hazır hale getirmek gerektiğini belirten Yiğit, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bu konu üzerinde büyük bir hassasiyetle durduğunu ifade etti. Yaz döneminde okulların eksiklerini giderme noktasında okul müdürlerinin büyük bir sorumluluk üstlenmeleri gerektiğini sözlerine ekleyen Yiğit, anasınıfı çağına gelmiş çocukların tespit edilerek anasınıflarına kaydedilmeleri konularına da değindi.

Anasınıfı olmayan mahallelerde yeterli sayıya ulaşıldığı takdirde farklı mekânlardan da faydalanılarak sınıf açılacağını ifade eden Yiğit, (Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nın takip edilmesi ve merkezi sınavlara giren öğrencilere yönelik rehberlik faaliyetlerinin aksatılmadan yapılması konularına da değindi.

NOT: Milli Eğitim Bakanlığı halihazırda okuz bazlı bütçeye geçmiş değildir. Henüz okullara doğrudan ödenek gönderilmiyor. Bu durumda okul müdürleri bu ekonomik krizde eksikleri nasıl gidereceklerini düşünüyorlar. İlkokulların bir kuruş ödeneği bulunmamaktadır. Artık okul değil , sınıf bile boyamak maliyeti nedeniyle çok zor.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri