İşkur TYP Okul Güvenliği Çalışanlarından Cumhurbaşkanı'na Mektup

TYP programında çalışan özel güvenlikler Kovit_19 salgını ile okulların tatil olması sebebiyle pandemi sürecinde bulundukları illerin valiliklerin den gelen resmi yazıyla bir çok kamusal alanda aktif olarak görev almış ,devletine ve milletine bu zor günde destek olmuştur.

SEVGİLİ REİS'İMİZ BU SESE KULAK VERİN

Pek çok kişinin ölüm korkusuyla istifa edip görev bıraktığı tehlikeli pandemi döneminde ekonomik sıkıntıların yanı sıra, görev ahlakına binaen işlerinin başında duran okul güvenlikleri işlerinde süreklik kazanmak bir yana iki typ programı arasında 3 ay kuralı gereği bu dönem için başvuru bile yapamiyor.

TYP programında çalışan özel güvenlikler Kovit_19 salgını ile okulların tatil olması sebebiyle pandemi sürecinde bulundukları illerin valiliklerin den gelen resmi yazıyla bir çok kamusal alanda aktif olarak görev almış ,devletine ve milletine bu zor günde destek olmuştur.

Gerek okullarımızın ve öğrencilerimizin güvenliklerinin sağlanabilmesi gerekse güvenlik görevlilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi tüm toplum yararına programlar kapsamında çalışan okul güvenliklerine sürekli işçi statüsü verilmesi ilgili personelin süreklik esasına göre çalıştırılması gerekmektedir.

Bu bağlamda okul güvenliklerinin talepleri şu şekildedir.

1.Typ de bulunan 24 ay çalışabilir kuralı süresiz olarak çalışabilir şeklinde degistirilsin.

2. İki TYP arasındaki en az 90 gün ara verilmesi kuralı,bu yıl okulların erken açılması ve virüsle mucadelede etkin görev alabilmek için bulunduğumuz döneme mahsus olarak esnetilmeli.

3. Kura sistemiyle işçi seçimi kaldırılmalı,okullarda çalışan personel 1 den 10 kadar puanlama yapılarak memnuniyet usulü ile görevine devam etmelidir.

4. 9 Mayıs 2020 tarihli resmi gazetede yayımlanan kararnamede açıklandığı gibi sözleşmeli personel olarak istihdam edilmeli 12 ay süresiz çalışma hakkı verilerek mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.

Bilinmelidir ki typ kapsaminda çalışan tüm özel güvenlik arkadaşlarımız işlerinde donanımlı işinin ehli kimselerdir. 35 yaş magduriyetinden , özel sektörde başörtülü calisamamaktan,küçük illerde ikamet ettiği için iş bulamayan , asgari ücrete razı,çoğu zaman işine yürüyerek gidip gelen yiyeceği yemeği dahi evinden taşımaya razı olan okul güvenlikleri devlet büyüklerimizin bu mağduriyeti engelleyecegini düşünmekte ilgili makamlardan yardım beklemektedir.otuzbin okul güvenliğinin mağduriyeti ailelerinide işin içine katarsak yuzbinlerce kişinin magduriyetidir.bu sesi duyun pandemi döneminde canı pahasına görevine devam eden okul güvenliklerini yüzüstü bırakmayın.Arz ederim Biz bize yeteriz .

FUNDA OFLUOĞLU / MELİHA ASLAN

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri