Kurumlar Arası İlk Atama Yoluyla Öğretmenliğe Geçiş Hakkı Talebi

Memuröğretmenler, KPSS puanı olmadan hizmet süresi üstünlüğü esas alınarak, Kurumlar Arası İlk Atama Yoluyla Öğretmenlik Mesleğine geçmek istiyorlar. Bunun ilgili yönetmeliğin 8/c maddesine;  Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Kapsamında Devlet Memuru olarak çalışanlardan sınıf değişikliği yoluyla aday öğretmen olarak atanacaklar, bu atama çeşitlerinden durumlarına uygun olan atama çeşidi kapsamında öğretmenliğe atanırlar.’ ibaresinin tekrar eklenmesi yeterlidir.

Memuröğretmenler, KPSS puanı olmadan hizmet süresi üstünlüğü esas alınarak, Kurumlar Arası İlk Atama Yoluyla Öğretmenlik Mesleğine geçmek istiyorlar. Bunun ilgili yönetmeliğin 8/c maddesine;  Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Kapsamında Devlet Memuru olarak çalışanlardan sınıf değişikliği yoluyla aday öğretmen olarak atanacaklar, bu atama çeşitlerinden durumlarına uygun olan atama çeşidi kapsamında öğretmenliğe atanırlar.’ ibaresinin tekrar eklenmesi yeterlidir.

Sayın Kamubiz.com Yetkilileri;

Milli Eğitim Bakanlığı 31/08/2012 tarihinde 04/03/2006  gün ve 26098 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Atama ve Yer Değiştirme Yönetmenliğinde değişikliğe giderek memurların hizmet süreleriyle Kurumlar Arası İlk Atama ile Öğretmenliğe geçişi kaldırıldı.

 Ben 2008 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünden mezun oldum ve 2010 yılında memurluğa atandım. Bu süreçte, yani 31/08/2012 tarihine kadar  KPSS puanı olmadan hizmet süresi üstünlüğü esas alınarak Kurumlar Arası İlk Atama Yoluyla memurlar Öğretmenlik Mesleğine geçebiliyorlardı.

Bende geçiş sıramı beklerken bir de baktım ki ilgili yönetmelik değişti. Yani geçiş yapan diğer memurlar gibi Öğretmenlik Mesleğine başvuru hakkım varken 31/08/2012 tarihinde hakkım elimden alındı.

Şimde MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Kurumlar Arası İlk Atama yolula Öğretmenliğe geçişi, kolay yoldan geçmek istiyorlar diye düşünüyor  ve hatta bunun haksızlık olduğunu düşünüyorlar. Ama ben ve benim gibi diğer memurlar, KPSS den yüksek puan alarak memurluğu seçme sebebimiz o dönemde zaten  04/03/2006  gün ve 26098 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Atama ve Yer Değiştirme Yönetmenliğinin yürürlükte olmasıydı. Bu yönetmeliğe istinaden Öğretmenlik mesleğine geçen memurlar halen Öğretmenliğe devam ediyorlar. Onlar nasıl hakkettiyse bizimde hakkımızdı bu.

Zaten Kamu Personeli olduğumuz halde KPSS’ ye girme zorunluluğu getirilmesi ve yeni mezun adaylarla aynı statüde değerlendirilmemiz haksızlıktır. Bunun yanında hiç KPSS’ ye girmemiş veya başarılı olamamış dershaneciler, milli sporcular, öğretim görevlileri Kpss olmadan Öğretmenlik Mesleğine geçişleri izin verilmektedir.

İsteğimiz sadece yönetmeliğe, 04/03/2006 tarihli yönetmelikte mevcut olan ‘8/b maddesinde; Kurum içi ilk Atama: Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki hizmet sınıflarında görev yapanlardan sınıf değişikliği yoluyla aday öğretmen olarak atanacaklar, 

8/c maddesinde;  Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Kapsamında Devlet Memuru olarak çalışanlardan sınıf değişikliği yoluyla aday öğretmen olarak atanacaklar, bu atama çeşitlerinden durumlarına uygun olan atama çeşidi kapsamında öğretmenliğe atanırlar.’ ibaresinin tekrar yönetmeliğe eklenmesidir.

Kamubiz.com ÖZEL HABER

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri