MEB müfettişlik sınavında 35 yaş sınırına tepki geldi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş yardıcılığı sınavında 35 yaş şartı getirilmesine tepki gösterdi. Geylan açıklamasında 40 yaş sınırı getirilmesini istedi..Ancak kamubiz.com olarak, yaş sınırının Bakanlık Müfettişliği ve şube müdürlüğü sınavlarında olduğu gibi tamamen kaldırılması gerektiği düşüncesindeyiz...

İşte Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylanın 35 yaş şartına dair açıklaması:

@tcmeb , müfettiş yardımcılığı sınavına girebilmek için 35 yaş ve 8 yıl öğretmenlik yapmış olma şartı getirdi.

Lakin biliyoruz ki, kısıtlı kontenjanlar nedeniyle, KPSS’den yüksek puan almalarına rağmen öğretmenlerimiz yıllar sonra ancak atanabilmektedir.

Bu durumdaki öğretmenlerimizin 35 yaşına geldiğinde 8 yıllık hizmet süresini taşımıyor olmalarının sorumlusu kimdir acaba?

Dolayısıyla @tcmeb’den beklentimiz, sürenin 40 yaş olarak düzeltilmesidir. Aksi taktirde Türk Eğitim Sen olarak yargıya başvuracağımızı duyuruyoruz.

Yaş Şartı Tamamen Kaldırılsın

Editör Notu: kamubiz.com olarak, yaş sınırının Bakanlık Müfettişliği ve şube müdürlüğü sınavlarında olduğu gibi tamamen kaldırılması gerektiği düşüncesindeyiz...

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri