'MEB'in Taşra Teşkilatını Çeteler Yönetiyor!'

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Corona virüs salgınından dolayı eğitim dünyasında merak edilen gelişmeler hakkında kamupersoneli.net’in sorularını cevapladı.

M.E.B' İN TAŞRA TEŞKİLATINI ÇETELER YÖNETİYOR

Ben,  Milli Eğitim Bakanı   Sayın Ziya Selçuk’a iş başına geldiği günden beri şu çağırıyı yapıyorum: Sayın Bakan M.E.B in özellikle taşra teşkilatı, sendika görünümlü, vakıf görünümlü, cemiyet görünümlü, dernek görünümlü çeteler tarafından tahakküm altına alınmıştır. İşgal edilmiştir. M.E.B in taşra teşkilatını, bakanlık merkez teşkilatı yönetmiyor. Bu çeteler yönetiyor. Bu çeteleri temizlemediğiniz müddetçe başarılı olma şansınız yok  diyorum. Hâlâ bu süreç devam ediyor. Şimdi bakın, yiğidi öldür hakkı yeme diye bir söz var. Sayın Ziya Selçuk göreve geldikten sonra,  yönetici atama yönetmeliğinde bir iki ufak rötuş yaptı.   Ne yaptı? Yazılı sınav getirdi. Mülakatlarda,  adayın yazılı puanı neyse o puanın verilmesini sağladı. Böylece,   bu öğretim yılı başında, 20.000 okul yöneticisi bileğinin hakkıyla iş başı yaptı. Bunu kim yaptı ? Ziya Selçuk yaptı. Ben kendisine teşekkür ettim. Ama  aynı iradeyi maalesef proje okulları sürecinde gösteremedi. Neden ? Çünkü proje okullarının atama süreci M.E.B in  atama yönetmeliğine tabi değil. Biz aynı dirayeti orda da bekliyoruz. Aynı dirayeti İl -İlçe Milli Eğitim Müdürü atamalarında, şube müdürlüğü görevlendirmelerinde de bekliyoruz.En son İstanbul’a  13 İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapıldı. 8  tanesi okul müdürü ve aynı sendikanın üyesi. Şu an hali hazırda yürürlükte olan yönetmeliğe göre:  Bir İlçe Milli Eğitim Müdürü ataması yapmak için,  en az iki yıl şube müdürlüğü yapmış olma şartı vardır. Ne diyor Ziya Paşa:  Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Biz icraata bakıyoruz.
kamupersonel.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri