Milli Eğitim Bakanı Değişiyor! Yeni Bakan Kim Olmalı?

Milli Eğitim Bakanı Değişiyor. Yeni Bakan Kim Olmalı ?

Bakan Mahmut Özer göreve geldiğinden bu yana MEB'de yapılan ve açıklaması olmayan bir çok atama gerçekleşti bununla birlikte 76.maddeden yapılan atamalar ise eğitim camiasından tepki almasına rağmen çok hızlı bir şekilde devam ediyor.

Bakan Mahmut Özer döneminde yapılan öğretmen atamaları mülakatında verilen puanlar atama bekleyen öğretmenler başta olmak üzere kamuoyunun tepkisini çekmişti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bundan ötürü MEB önüne gitmişti. Ayrıca öğretmen atamalarında adaletsiz kontenjan dağımı ve karma atama gibi uygulamalarda Bakan Özer döneminde oldu.

Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik konularında öğretmenlerin yaz tatiline denk gelmesi gibi sorunlarda öğretmen camiası tarafından çokça eleştirilen konuların başında geliyor.

Ak Parti içerisinde seçilmiş milletvekilleri ile Bakan Özer'in yaşadığı sorunlar kamouyuna yansımıştı ve bir çok vekilinde Bakan Özer ile arasının olmadığı biliniyor.

Sonuç olarak: Bakan Özer göreve geldiği bu yandan itibaren yaptığı uygulamalar ile AK Partiye en çok oy kaybettirecek bakanlık olarak ilk sırada bulunuyor.

Genel seçimler en geç 18 Haziran 2023 veya daha erken bir tarihte düzenlenecek y Muhtemel olarak yapılacak olan kabine değişikliğinde yukardaki sebeplerden ötürü seçim öncesinden MEB'de değişim olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Yapılacak bu değişiklik şimdiden Ankara kulislerini hareketlendirip Bakan Özer'den sonra MEB koltuğuna oturabilecek bazı isimler konuşulmaya başlandı.

Bu isimlerden 4 tanesini söyleyecek olursak;

MEB Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz:

MEB'den uzun dönem Din Öğretimi Genel Müdürlüğü yapan Nazif Yılmaz Bakan Özer döneminde Bakan Yardımcılığına atandı ve geleceğin Bakanı olarak o günden bu yana lanse ediliyor.

Eski MEB Müsteşarı Yusuf Tekin:

MEB'de uzun yıllar müsteşarlık görevi yürüten Yusuf Tekin Bakan Zİya Selçuk döneminden bu görevden ayrılmıştı ve Bakan Selçuk görevden affını istediğinde son ana kadarda MEB Bakanı olacak isim olarak gözükmesine rağmen Bakan Mahmut Özer Bakanlığa atanmıştı bu konuda geniş bir kulis çalışması yapan ve Erzurumlu olan Yusuf Tekin 'in 2023 seçimleri öncesi MEB Bakanı koltuğuna oturması beklenen önemli isimlerden birisi.

Eski MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu:

MEB'de uzun yıllar Personel Genel Müdürlüğü yapan Hamza Aydoğdu şu an Aksaray Valisi olarak görev yapmakta. MEB'de Genel Müdürlüğü süresince tüm eğitim camiasının takdirine kazanan ve atama bekleyen öğretmenler başta olmak üzere tüm öğretmenler tarafından sevilen ve öğretmen dostu olarak bilinen Vali Aydoğdu'da MEB koltuğuna oturabilecek isimlerin başında geliyor.

AK Parti MKYK ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi, 25 ve 26. Dönem Ankara Milletvekili, Memur-Sen Onursal Genel Başkanı:

Deneyimli siyasetçi ve sendikacı olarak ismi ön plana çıkan Gündoğdu şu an AK Parti MKYK ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta .Her kabine değişikliğinde ismi MEB Bakanlığı için geçen Aydoğdu bu kabine değişikliğinde de aynı şekilde ismi MEB Bakanlığı için kulislerde geçmektedir.
mebpersonel.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri