Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in İstifa Haberi Gündeme Bomba Gibi Düştü! Sebebi İse…

Son dönemlerde bir okul müdürüne “siz nasıl adamsınız ya” çıkışı yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in istifa edeceği iddiası gündeme bomba gibi düştü. 2022 yılı içerisinde Mahmut Özer istifa edeceği konuşuluyor.

Milli Eğitim Bakanı Mı Değişiyor?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son günlerde Şanlıurfa’da bir okul müdürüne “siz nasıl adamlarsınız ya çıkışıyla gündeme gelmiş başta Eğitim Bir-sen olmak üzere bir çok kesimin tepkisini çekmişti. Kulislerde konuşulana göre Milli Eğitim Bakanı İstifa edecek. Yerine ise kimin geleceği merak konusu. İddialara göre Eğitim Bir-Sen yetkili sendika olarak Mahmut ÖZER‘e mesafeli. Bazı bürokratların da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile arası limoni. Bu durum Mahmut Özer’in istifa edeceği haberlerini gündeme getirdi.

Bakan Mahmut ÖZER Benimsenmedi mi?

Bir başka iddiaya göre ise Bakan Özer’in öğretmenler ve eğitim camiası tarafından benimsenmediği, bu sebeple 2022 yılı içerisinde Bakan değişikliği olacağı yönünde. Mahmut ÖZER Covid salgınında vaka sayısı 80.000’lerde olmasına rağmen okul kapanmayacak açıklamalarıyla da sık sık gündem oluyor. Twitter’da bir çok öğrenci Bakan’ı istifaya davet ediyordu.

Milli Eğitim Bakanın Kararlı Duruşu mu Bu Dedikoduları Çıkarıyor?

Kimilerine göre ise Milli Eğitim Bakanının tavizsiz ve net duruşu onu hedef haline getirmiş durumda. Böyle düşünenlere göre Bakan Mahmut ÖZER, kararlı ve net duruşu yüzünden bazı kesimler tarafından sevilemedi. Bu kişiler böyle iddialar ortaya atıp Mahmut ÖZER’i yıpratma peşinde. 

Bakan Mahmut Özer Neden Okul Müdürünü Azarlamıştı?

Mahmut Özer Şanlıurfa’da ziyaret ettiği bir okulun müdürüne ” Siz ne biçim adamsınız ya. Bu çocuklar neden toz toprak içinde bırakılıyor?” şeklinde konuşmuştu. Bakan ÖZER daha sonra açıklama yaparak zaten okul müdürüne herkesin içinde söylemediğini kameradan haberi olmadığını belirtmişti ve Milli Eğitim Bakanlığının her okula bütçe gönderdiğini bu yüzden sinirlendiğini belirtmişti. Fakat Bizlere yazan bir çok idareci, ilkokul ve ortaokullara bir bütçe gelmediğini her sorunu kendi imkanlarıyla çözmeye çalıştıklarını belirtiyorlar.

Milli Eğitim Bakanı Değişirse Yeni Milli Eğitim Bakanı Kim Olmalı?

Eğitim Camiasına göre Milli Eğitim Bakanı Eğitimci olmalı. Hatta mümkünse öğretmenlik tecrübesi olan biri olmalı. Çünkü onlara göre öğretmenleri ve eğitim sorunlarını ancak bir öğretmen anlayabilir. Fakat son yıllarda eğitim kökenli bir Bakan gelmedi. Ziya Selçuk’un özel okulları vardı ve akademisyendi. Kısmen Ziya SELÇUK Eğitime daha yakın bir isimdi. 
mebhocam

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri