Milli Eğitim Bakanının dişleriyle dalga geçen genel müdür kim ?

kamuajans.com Milli Eğitim Bakan’ının dişiyle dalga geçen bürokratı! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in en büyük şansızlığı bizatihi tanımadığı ve CV üzerinden atamasını yaptığı bürokratlar …

Bakan Mahmut Özer’in, Cv üzerinden yaptığı il müdürü ve Bakanlık merkez teşkilatına bürokrat atamalarında da durum farklı değil !

Temel eğitim genel müdürü Yaşar Koçak’ı yine önüne konulan Cv üzerinden genel müdür yapmasına rağmen iki ay içerisinde görevden alarak il müdürlüğüne göndermesi de bu kapsamda değerlendirilebilir…

Bakan Özer’in çalışma tarzı ve yönetim felsefesine ayak uyduramayan bürokratlara hemen yol vermesi de ; Bakan’ın kararlı ve cesur duruşunun göstergesidir .

Şanlıurfa hikayemizde olduğu gibi yine Cv üzerinden Bakanlık merkez teşkilatına genel müdür olarak ataması yapılan , devlet adabı bilmeyen bir bürokratın yapmış olduğu terbiyesizlik konusuna gelelim…

Bakan Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığının en kritik genel müdürlüklerinden birisine genel müdür ataması yapar …

Bu genel müdürlük Milli Eğitim Bakanlığının en can alıcı birimlerinin başında gelir!

Bu genel müdürlüğe getirilen kişinin devlet adabından yoksun olduğu, şube müdürlüğü yaptığı dönemlerde okul müdürlerini her gün arayarak kendisine öğle yemeği yedirmeleri için sıraya koyduğunu, en büyük zaafının maddi konular olduğu, kendisine görev yazdırdığı iddiaları ayyuka çıkmıştır. 

Önceki görev yaptığı birimde yine özel kurum sahipleriyle içli dışlı olan tamamen duygusal ilişkileri, Antalya ilinde yapılan bir toplantıda yaşanan rezaletleri ve özellikle kadın personellere ve müdürlere attığı mesajlarının Ankara’da eğitimcilerin elinde dolaştığı iddia edilmektedir.

Bakan Özer muhakkak ki bu arkadaşın yediği hurmaları bilmiyordur!

Yoksa, onun tarzında ve kişiliğinde bir kişiyle asla çalışmaz !

Milli Eğitim Bakanlığında, Bakan Özer döneminde ataması yapılan genel müdürlerin bir kısmının kararnamelerinin çıkması üzerine bu genel müdür çok sinirlenir !

Öncelikle yakın olduğu Personel genel müdürünü sık sık ziyarete giderek kararnamesinin neden çıkmadığını ve destek vermesi gerektiğini söyler ..

Bakan Özer’e bu kişiyi genel müdür yaptıran el ; Külliye’de sıkıntı var, kararname çıkmıyor , bir destek atın diye bölge milletvekillerine ricada bulunur …

Bu kişinin kararnamesinin Külliye’den çıkmama nedeni nedir ?

Güvenlik soruşturmasına mı takılmaktadır !

Bu konu devletin ve irade sahiplerinin bileceği bir şey !

Ancak burada bir vefasızlığı ve haddi aşmayı yazmak bize farz olan konudur !

Bakan Özer tarafından genel müdür yapılan bu kişi, kararnamesinin çıkmaması üzerine çok sinirlenir ..

Odasına kendisini ziyarete gelen bir sporcu hemşehrisine aşağıdaki cümleleri kurduğu ; bu sporcu dostu tarafından iddia edilmektedir…

“ Bizim Bakan istediği kişilerin kararnamesini çıkartıyor, biz kendisinin adamı olmadığımız için bizim sahibimiz ……. olduğu için bizim kararname çıkmıyor abi, ….. söyle de abi benim kararnamenin çıkmasına destek olsun.” der.

Daha sonra muhabbet ilerler , Sporcu dostu genel müdüre sorar …

Bakan nasıl gidiyor ?

“ Vallahi abi Bakan kaportayı düzeltmekle meşgul. Dişlerini yaptırmış. Dişlerini görmüş müydün ? Dişlerinin arasından fare geçerdi !” diye kahkahayı basıyor …

Sonuç olarak; Şanlıurfa , Kayseri ve en son yazdığımız genel müdür Bakan Özer tarafından CV üzerinden atanan kişiler …

Kendisini genel müdür yapan bir Bakan’ın dişleriyle ve fiziki görüntüsüyle dalga geçen bir genel müdürün bu ülkenin çocuklarına ne verebileceğinin takdirini de kamuoyu ve eğitimcilere bırakıyoruz.

kamuajans.com

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri