Sendikadan zoom için kullanmama kararı

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı sonuna kadar üyelerimizin “EBA” canlı yayını dışındaki erişim programları kullanılarak (bakanlığın resmi olmayan portalları dışında), canlı ders görevlerini yerine getirmemeleri yönünde eylem kararı alındı.

Bağımsız Eğitim-Sen Genel Başkanı Sayın Abdullah SOY, yaptığı yazılı açıklamada:

Pandemi sürecinde her türlü fedakârlıkla işlerinin başında olan öğretmenlerimize, son günlerde kimi il, ilçe ve okul müdürlerinin, EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı Portalında  yaşanan kesintiler nedeniyle, derslerin devamını teminen “Zoom Cloud Meetings”  uygulamasını kullanmaları yönünde zorladıklarını ve bu durumun çeşitli basın-yayın organlarına yansımış olduğuna endişeyle tanık olmuş durumdayız.

EBA hariç, uzaktan eğitimde kullanılan diğer erişim programlarının, MEB kontrolü dışında olması nedeniyle, kullanıcıların  tüm verilerinin farklı mecralara gönderebileceği, kişilerin kimlik bilgilerinin, e-posta adreslerinin ve fotoğraflarının üçüncü kişilere gönderebilecekleri, paswördün üçüncü şahıslar tarafından öğrenilerek derslerin sabote edilebileceği vb. rüskleri taşıdığından “EBA TV”  ve “Eğitim Bilişim Ağı Portalı” dışında programların kullanılması çok büyük sakınca oluşturmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığımızın  EBA TV  ve Eğitim Bilişim Ağı Portalı üzerinden yürüttüğü eğitim faaliyetlerini, eğitim faaliyetlerinde altyapıyla ilgili sorunlar olduğunu yaşayarak görmekteyiz. Farklı arayışlar aranması yerine EBA altyapısının güçlendirilmesi yönünde ivedi önlemlerin alınması gerektiği düşüncesindeyiz. Bu tür aksaklıkların giderilmesinin Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığının birer görevi olduğu olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Zoom Cloud Meetings uygulamasının pek güvenli olmadığı, kullanıcıların tüm verilerinin Facebook’a gönderildiği ayrıca program üzerinden görüşme yapan kişilerin e-posta adreslerinin ve fotoğraflarının üçüncü kişilere gönderildiği tespit edilmiştir.

Bu konuda yapılması gereken, Milli Eğitim Bakanlığının EBA TV üzerinden yaptığı yayınların ve yine öğretmenlerimizin, güvenli ve içerik bakımından da zengin olması nedeniyle canlı derslerin EBA üzerinden yapacağı canlı derslerle ve içerik paylaşımlarıyla eğitim-öğretim faaliyetlerinin devam ettirilmesi yönündedir. Asla zorlama ve baskıyla MEB tarafından eğitim aracı olarak tanımlanmayan diğer programlardan ders verdirilmeye çalışılmamalıdır.

Bu nedenle Bağımsız Eğitim-Sen olarak, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı sonuna kadar üyelerimizin “EBA” canlı yayını dışındaki erişim programları kullanılarak  (bakanlığın resmi olmayan portalları dışında), canlı ders görevlerini yerine getirmemeleri yönünde eylem kararı alınmıştır, dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri