Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri 5.000 kontenjan istiyor

Ben Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim. Malumunuz bu sene 45 bin öğretmen ataması yapıldı ve branşımdan sınava giren aday sayısı 33.835'tir.

Verilen bu sayı içinde branşıma 1839 kontenjan verildi. Branşımda mevcut açığın ve ücretli çalışanların (ücretlinin en fazla olduğu 2.branş sendikalarda raporlar mevcuttur ki en fazla ders saatine sahip edebiyat bunun büyük bir bölümünü kapsıyor)  oranına bakıldığında bu sayı yeterli değildir. Lise dersleri arasında baraj dersi olan edebiyatın her bölümde (sayisal,sözel,eşit ağırlık... )  görülüyor olması ne kadar önemli bir ders olduğunu bizlere gösteriyor. 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Branşıma yapılan bu haksızlığa sizlerin de ses çıkarmasını istiyor bize destek vermenizi bekliyoruz. Yapılmış olan ekpss'de 3500 atamada branşıma 519 kontenjan verilmişken önceki yıllarda 15 20 bin atamada 500 600 kontenjan KPSS ile veriliyordu. 

Belli oluyor ki açığımız oldukça fazla. Bu yüzden verilecek ek atamada branşıma en az 5 bin kontenjan verilmesi açığımızın bir nebze de olsa azalmasını sağlayacaktır. 2022 yılının 100 bin öğretmen atamasıyla şahlanmasını ve Türk Dili Ve Edebiyatı dersinin gereken değeri görmesini istiyoruz.Bunun için de sizlerden destek bekliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri