Türk Eğitim Sen'den ayrılan sendikacılara yapılan saldırılar TBMM gündeminde

Hürriyetçi Eğitim Sen yöneticilerine karşı gerçekleştirilen saldırılara ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle yazılı soru önergesi verildi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 16/2/2022 İsmail KONCUK Adana Milletvekili 

Aralık 2021 tarihinde Ankara merkezli kurulan şu an 52 ilde teşkilatlanmasını yapmış olan Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası'nın (Hürriyetçi Eğitim Sen) kuruluşundan sonra üç genel başkan yardımcısına fiili saldırı olmuştur. İlki 21 Aralık 2021 tarihinde İstanbul'da Ali İhsan Hasanpaşaoğlu’na 5 kişilik maskeli bir grup tarafından gerçekleştirilmiştir. Polis tarafından failler yakalanamamıştır. İkinci saldırı 20 Ocak 2022 tarihinde Kayseri'de 3 kişilik bir grup tarafından Ali İhsan Öztürk'e yapılmıştır. Üçüncü saldırı 14 Şubat 2022 tarihinde 4 kişilik bir grup tarafından İstanbul'da Erdinç Öztaş'a yapılmıştır. Saldırılar sonrasında ya failler yakalanamamakta ya da deliller yeterli şekilde toplanamamaktadır. Şikâyetlerde belirtilen kişilerin ifadelerinin alınması bile mümkün olmamaktadır. 

Bu bağlamda; 

1. Yapılan saldırılar sendika faaliyetleri engelleme ve organize şekilde olmasına rağmen devletin kurumları ve yetkilileri neden harekete geçmemektedir? 

2. Bu saldırılara karşı devletin harekete geçmesi için bir sendika yöneticisinin ölmesi mi gerekmektedir? Bakanlık olarak yapılan şikayetlere hangi iş ve işlemleri yapılmıştır? Olayın failleri saldırganların yakalanması için işlem başlatılacak mıdır? 

3. Kurulması çok yeni olmasına rağmen 3 genel başkan yardımcısı acımasızca darp edilen söz konusu sendika yöneticilerine yönelik koruma tedbiri almayı düşünüyor musunuz? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri