Ücretli öğretmenlere kadro Bakan Selçuk'a soruldu

İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamasında, ücretli öğretmenlik uygulamasının son bulmasını ve ücretli öğretmenlere kadro verilmesini dile getirdi.

SİBEL ÖZDEMİR (İstanbul) – Ücretli öğretmenlik uygulaması öğretmen açığını kapatmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığının başvurduğu kalıcı bir yöntem hâline gelmiş durumdadır. Gelinen aşamada hiçbir öğretmenin kabul etmediği ücretli öğretmenlik uygulaması ne öğretmenler için ne öğrenciler için ne de eğitim sistemimiz için sorun çözmek bir yana yeni sorunlara ve mağduriyetlere neden olmaktadır. Ücretli öğretmenlerin oluşturduğu Emektar Liyakatli Öğretmenler Platformu temsilcileriyle dün bir araya geldim. Yarım yatan SGK primleri, maaş kesintisi, idarecilerin inisiyatifindeki güvencesiz çalışma koşulları, angarya işler, işsizlik ödeneğinden yoksunluk, tazminat ve emeklilik hak kaybı gibi yaşadıkları sorunları paylaştılar. Bu temel sorunların çözülmesi, ücretli öğretmenlik uygulamasının son bulması, ücretli öğretmenlere liyakatlerine göre kadro verilmesi talep ve çözüm önerilerini Meclisten, Millî Eğitim Bakanlığına iletiyorum.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri