Üyelerden, Eğitim-Bir- Sen Genel Merkez Delegelerine Çağrı! Koltuğu Bırakmayan Sendikacılar..

Üç dönem kuralı bu sendikanın, tüm üyeleri tarafından kabul görmüştür. Bu kabul üzerinden yönetime gelenlerin, süreleri sınırlı ve sendikanın dinamik ve şeffaf bir yapısı kurgulanmışken bu yapı kişisel menfaatler üzerinden bozulmak isteniyor. Bu tasarruf asla kabul edilemez. Yıllardır koltuğu bırakmayan siyasetçiler, sendikacılar gördük. Bu menfi hırsı, kendini vazgeçilmez gören anlayışı eleştirdik.

SENDİKAMIZ ÜYELERİNDİR.
Eğitim-Bir-Sen Türkiye genelinde sendika şube ve genel merkezin seçim yılında 11 Haziran 2022 tarihinde Genel Kurul(tüzük Tadilat) kongre ilanı yapmıştır. Gündem maddeleri içerisinde Tüzük Değişiklik Önerilerinin alınması, görüşülmesi ve karar bağlanması gündem maddesi de bulunmaktadır.

Rahmetli Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İNAN’ın temelini attığı, İlkeleri ve değerleri olan bir sendikanın üyesi olarak dünden bugüne her yoklukta, her zorlukta, her sevinçte birlikte olmaktan onur ve gurur duyduk. Bu birlikteliğimize gölge düşürmek isteyenleri, görüyoruz ve uyarmak istiyoruz. Eğitim Bir Sen gibi ülkemizin en büyük eğitim sendikası bu gün hâlihazırda bulunan yönetimler eliyle kendi koyduğu kuralı, kişisel ikballer için değiştirmek gibi bir gaflete düşerse bu tabanda büyük bir infiale yol açar.

Üç dönem kuralı bu sendikanın, tüm üyeleri tarafından kabul görmüştür. Bu kabul üzerinden yönetime gelenlerin, süreleri sınırlı ve sendikanın dinamik ve şeffaf bir yapısı kurgulanmışken bu yapı kişisel menfaatler üzerinden bozulmak isteniyor. Bu tasarruf asla kabul edilemez. Yıllardır koltuğu bırakmayan siyasetçiler, sendikacılar gördük. Bu menfi hırsı, kendini
vazgeçilmez gören anlayışı eleştirdik. Gün geldi bizimkilerin de bu ucuz manevraya niyetlendiğine şahit oluyoruz. Bu kurucu değerlere ihanet, bu üyelerin aklı ile dalga geçmektir.
Unutmayın ki eğitim kurumları yöneticilerinin, Şube Müdürlerinin, Maarif Müfettişlerinin bir yerde en fazla 8 yıl çalışması ile sınırlama önerisini, Türkiye gündemine bizler getirdik. Çünkü kurumun kalıcı, yönetimin geçici olması gerektiğini savunduk. Dün sendika yöneticileri için bu öneriyi yaparken bu gün kendi kurumumuzda tersini savunmaya çalışmak akılla ve ahlakla açıklanabilecek bir şey değildir. Ayrıca Ülkemizde birçok dinamik ve şeffaf kurumlarda yöneticilerin görev süreleri sınırlı olduğunu hatırlatmak isteriz.

Akıl ve vicdan sahiplerine sesleniyoruz. Yanlıştan dönmek erdemdir. Sakın ola ki , Mekkeli müşrikler gibi kendi yaptığınız putları yemeye kalkmayın! Mahkeme Kadıya mülk değildir. Unutmayın bu sendika sizin değil, bütün üyelerindir. Kamuoyuna saygılarımızla.

EĞİTİM-BİR-SEN ÜYELERİ ADINA
İlhami FINDIK
Metin ÖZEL
Sezai ŞENTÜRK

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri