Yönetici Ek Atamada, Tüm Münhal Kadrolar Açılmalıdır!

Yönetici görevlendirme ilk defa münhal kontenjan girişleri 23-24 Ağustosta gerçekleştirilmişti. Tercih süreci ise 25-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi. MEB 2021 Yaz Dönemi Özür Durumu atamaları 24 Ağustosta açıklanmış bu atama ile birçok sayıda okul yöneticisi öğretmen olarak tayin istemiş ve yöneticilik görevi kendiliğinden düşmüştür.

Fakat Milli Eğitim Bakanlığı 25-31 Ağustos tarihleri arasında tercih sürecinde bu okullar münhal olmasına rağmen kontenjanlara eklememiştir. Bu sebeple bu okullar 1 yıl boyunca geçici görevlendirme ile yönetilecektir. Geçici Görevlendirme ile çalışan personelin ne kadar okul aidiyetin olacağı malumdur. Kamu yararı düşünüldüğünde Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici görevlendirme takvimi kapsamında 13-17 Eylül arası ihtiyacı karşılanamayan Eğitim kurumlarına başvuru alacaktır.

Bu süreçte illerde şuan münhal olan tüm Eğitim kurumu Müdür, Müdür Başyardımcısı ve Müdür yardımcılığı kadrolarını açmaları kamu yararı açısından önem arz etmektedir. Kaldı ki bu okullara yine EKYS sınavına girmiş mülakat ve ek1 ile oluşan görevlendirmeye esas puanı olan adaylar aranacaktır. Yönetmeliğe göre görevlendirme esas puanlar bir sonraki yazılı sınavı başvurusuna kadar geçerliliğini korumaktadır. Bu nedenlerden dolayı 13-17 Eylül 2021 tarihlerinde illerde tüm münhal olan Yönetici normlarının açılması noktasında desteklerinizi talep etmekteyiz Yönetici adayları olarak. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri