1999 2000 2008 öncesi sonrası dikkat! EYT ile emekli olanlar işsiz kalacak

EYT ile emekli olan vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kötü haber geldi.

EYT ile emekli olan vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kötü haber geldi. Milyonlarca emeklilikte yaşa takılan (EYT) vatandaşları da endişelendirecek haber geldi.

Gazeteci Turhan Bozkurt SGK'nın çalışmaya devam eden EYT'lilerden desteğini çektiğini duyurdu.

İŞ VERENE DESTEK KALDIRILDI

EYT kanunu doğrultusunda emeklilikte hayaline kuran vatandaşlar da iş yerlerinde çalışmaya devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) desteğiyle çalışmayı sürdüren emekliler için, prim desteği uygulaması başlatılmış ve primleri hazine tarafından karşılanmıştı.

Yüzde 5'lik bu desteğin kaldırılmasıyla EYT'lilere kötü haber verildi.

EYT’LİLER İŞİNDEN OLACAK

Gazeteci Turhan Bozkurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla EYT kanunu ile emekli olan vatandaşlardan iş yerlerinde çalışmaya devam edenlerin işlerinden olabileceğini söyledi.

SGK’nın hazineden karşıladığı yüzde 5'lik prim desteği kaldırıldı. Desteğin kaldırılması ile artan maliyetlerin yükü işletme sahiplerinin omzuna binecek. Bozkurt'un öngörüsüne göre, birçok EYT’li çalışan ekseriyetle işini kaybedecek.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Emekli Haberleri