Aile Bakanlığı'ndan Yaşlılara 50.160 TL Destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dezavantajlı gruplara yönelik nakdi ve ayni yardımlarını sürdürüyor. Bu yardımlar kapsamında, 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlara yılda toplam 50.160 TL'lik para yardımı yapılacak. İşte detaylar…

Her yaş grubuna, ilkokul öğrencilerinden 65 yaş üstü bireylere kadar ekonomik destek sunan Bakanlık, sosyal ve ekonomik olarak zor durumda olan kişilerin yükünü hafifletmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, 65 yaş üstü vatandaşlara yapılan sosyal yardım ödemeleri Temmuz ayında artarak aylık 4 bin 180 TL'ye yükseldi.

Yardım Detayları
Bakanlık, 65 yaşını doldurmuş ve herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayan vatandaşlara bu yardımı sunuyor. Yıllık olarak hesaplandığında bu ödeme 50 bin 160 TL'ye ulaşıyor.

Başvuru Şartları
65 yaş üstü sosyal yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar için başvuru şartları şunlardır:

  • 65 yaşını doldurmuş olmak
  • Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan herhangi bir gelir veya maaş almıyor olmak
  • SGK’ya prim ödememiş olmak
  • Muhtaçlık sınırı altında gelir sahibi olmak (Valilik veya kaymakamlık tarafından tespit edilir)

Bu yardımı almaya hak kazananlar ilk ödemelerini Ziraat Bankası şubelerinden, sonraki ödemelerini ise PTT aracılığıyla alabilecekler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Emekli Haberleri