DESKON'dan sert sözler: "Hükümet memurları canından bezdirdi"

DESKON Başkanı Gürkan Avcı, kemer sıkma politikasının memur ve emeklileri perişan ettiğiniği belirterek, memur ve emeklilere yapılan zamlarla ilgili baz alınan enflasyona tepki gösterdi...

Demokrat Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Gürkan Avcı, hükümeti, maaşlar konusunda haksızlık yaptığını öne sürerek sert ifadelerle eleştirdi. Avcı, açıklamasında, hükümetin maaş zamlarını belirlerken, kıdem, eğitim ve sosyal güvenlik primi gibi önemli ölçütleri dikkate almadan değerlendirdiğini iddia etti.

MAAŞLAR SÜREKLİ GERİLEDİ

Hükümetin son 22 yılda işçi emeklisine yüzde 113, tarım işçisi emeklisine yüzde 148, esnaf BAĞ-KUR emeklisine yüzde 231, tarım BAĞ-KUR emeklisine yüzde 636, memur emeklisine yüzde 87 oranlarında reel zam yaptığını söyleyen Gürkan, “Geçen yıl memurlara verilen 8 bin 77 TL seyyanen ödeme memur emeklisine verilmedi. Yetmedi üvey evlat olarak muamele gören memur emeklisine diğer emeklilere göre düşük verilen maaş zamları da maaşlarını sürekli geriletti. Bu durumda memur emeklileri 14 bin 492 TL eksik maaş almaktadır. 375/40 maddenin ikinci fıkrası derhal iptal edilmeli ve memur emeklilerinin hakkı ivedilikle iade edilmelidir” dedi.

EKSİK MAAŞ VERİLİYOR!

“Tüm emeklileri perişan ettiniz. Namerde muhtaç ettiniz. Memur emeklisine ekstradan kan kusturdunuz” diyen Avcı, “Son 12 aydır haksız ek madde yoluyla memur emeklilerinin el konulan seyyanen zam hakkını niçin vermiyorsunuz?” diye sordu. İktidarın gerek emekli maaşlarının belirlenmesinde gerek emekli maaş zamlarında yaptığı ayrım ve adaletsizlikler hem sosyal hukuk devleti, hak ve adalet duygularıyla bağdaşmadığını ifade eden Avcı, “Memur emeklileri geçen yıl toplu sözleşme ile yüzde 15 zam aldı, enflasyon farkının memur emeklileriyle birlikte, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine de eşit verildi fakat SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine iki defa iyileştirme yapılmasına rağmen hükümet memur emeklilerini bunun dışında tutarak emekliler arasındaki maaş uçurumunu daha da artırdı ve memur emeklilerini 22 yıldır mağdur etmeye devam etti” şeklinde konuştu.

yeni asya

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Emekli Haberleri