Emekli Olmayı Düşünenler İçin 2024 Avantajlı mı? Uzmanlar Açıklıyor

2024 yılında emeklilik dilekçesi verenler, 2025'te emeklilik başvurusu yapacaklara göre yüzde 30-35 oranında daha yüksek maaş alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Son günlerde, 2025'te emekli olacakların maaşlarında yaklaşık yüzde 30-35 oranında bir azalma olacağı konuşuluyor. İktidara yakın medyada yayımlanan haberlere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu duruma yönelik bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

NTV'nin haberine göre, Sosyal Güvenlik uzmanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, emeklilik başvurusu yapmayı düşünenlere acele etmemeleri gerektiğini belirtti. Zengin, “SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olacakların acele etmemeleri gerektiğini vurguluyorum. Bakanlığın bu konuda çalışma yaptığını biliyoruz, dolayısıyla emeklilik için acele etmeye gerek yok,” dedi.

Zengin ayrıca, “Yüzde 30-35 arasında değişen avantajın büyük kısmı refah payından kaynaklanıyor. Diğer kısmı ise enflasyonun düştüğü dönemlerde o yıl emekli olmanın sonraki yıla bırakmaktan daha avantajlı olmasından kaynaklanıyor,” şeklinde konuştu.

SSK ve Bağ-Kur'lular için emekli aylığını belirleyen kriterlerden biri de başvuru tarihi. Enflasyon tahminlerine göre, 1 Ocak 2025’te dilekçe verenlerin maaşları 2024 yılı için yüzde 86,16 yerine yaklaşık yüzde 40 ila 44 arasında artırılacak.

2024 yılında emekli olmak için başvuru tarihleri ise şöyle:

  • Özel sektörde çalışanlar ve her ayın 1'inde maaş alan kamu işçileri, 31 Aralık 2024 tarihine kadar emeklilik talep dilekçesi verirlerse 2024 emeklisi sayılacak.
  • Kamu sektöründe her ayın 14'ünde maaş alan işçiler ise 14 Ocak 2025 tarihine kadar emeklilik dilekçelerini verirlerse 2024 emeklisi olacaklar.

Gözler ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Emekli Haberleri