Emeklilere 5 Bin TL Ödeme Başladı

Şişli Belediyesi, ekonomik zorluk yaşayan emeklilere yönelik başlattığı 5 bin liralık 'Pazar Alışverişi Desteği'nin ilk ödemelerini gerçekleştirdi. Haziran ayında alınan meclis kararının ardından, ilk etapta 1.000 emeklinin hesaplarına 5 bin TL yatırıldı.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, sosyal destek projeleri kapsamında, kentteki yoksullukla mücadele için çeşitli adımlar atmaya devam ediyor. Geçen haziran ayında olağanüstü toplanan belediye meclisi, zor durumdaki emekliler için 'Pazar Alışverişi Desteği' kararını almıştı.

ÖDEMELER BAŞLADI

Şişli Belediyesi'nin 'Pazar Alışverişi Desteği'ne bugüne kadar 4.800 kişi başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Şişli'de yaşayan ve 60 yaş üzerinde olan 4.000 emekli tespit edildi. İlk etapta 1.000 emeklinin banka hesaplarına 5 bin TL yatırıldı. Emeklilere yapılan ödemeler SMS yoluyla bildirildi ve paralarını ATM'lerden çekebilecekleri belirtildi.

Ödemelerin devam edeceği ve başvuruların eylül ayında da sürdürüleceği duyuruldu. Diğer emeklilere yapılacak ödemeler ise kademeli olarak önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

Emekli Haberleri