Emeklilikte yaşa takılanlar hakkında ilk önerge Çalışma Bakanı'na sunuldu

TBMM'nin 27. dönem 4. yasama yılında emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili ilk yazılı önerge Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a sunuldu..

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 06 Ekim 2020 Kemal ZEYBEK CHP/ Samsun Milletvekili 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Kovid-19 Salgin döneminde daha da mağdur oldular. İşsizliğin kol gezdiği ülkemizde EYT’liler için Ekmek adeta kovit-19'un ağzında. Gün ve primi tamamlamasına rağmen işsiz kaldıkları süreçte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primleri ödenmeyeceği için sağlık hizmeti alamayacak olan ve de çalışmak zorunda olan engelli, kronik hastalığı bulunan emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımız için salgınla birlikte yaşadıkları zorluklar daha da artmıştır. 

1.Salgın nedeniyle mağdur olan Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarımız için yeni bir çalışmanız var mı? 

2.Emeklilikte Yaşa Takılan raporlu ve de engelli kaç vatandaşımız var? 

3.Gün ve primini tamamlayan Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)primleri ödeyemediği takdirde gün ve primini tamamladığı için zaman sınırı koymadan sağlık hizmetlerini kullanabilmeleri için bir çalışmanız var mı? 

4.Emeklilikte Yaşa Takılanların mağduriyetlerinin çözümsüzlüğü doğal mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Emekli Haberleri