Hak-İş'ten emeklilikte yaşa takılan açıklaması! Esnek sözleşmeyle EYT’li iş bulur açıklaması

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin olarak 50 yaşını geçen pek çok EYT’linin çalışmak zorunda kaldığını belirterek, AK Parti tarafından önceki gün TBMM’ye sunulan, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü için teklifi ile EYT'lilerin iş bulmasını kolaylaşacağını söyledi.

25 yaş altı ve 50 yaş üstündeki işçilere “süreli” sözleşme öngörülen kanun teklifine, Hak-İş’ten destek geldi. Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, 50 yaşını geçip emeklilikte yaşa takılan (EYT) pek çok kişinin çalışmak zorunda kaldığını belirterek, 50 yaş üstü için teklif edilen düzenlemenin, EYT’lilerin iş bulmasını kolaylaştırabileceğini söyledi.

Kıdem tazminatı

Gazetecilerle bir araya gelen Arslan, 50 yaşını geçen pek çok EYT’linin çalışmak zorunda kaldığını belirterek, 40 yaşından sonra memur ve işçi alımı yapılmadığına dikkat çekti.

AK Parti’nin önceki gün TBMM’ye sunduğu, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü için teklif edilen düzenlemenin, bu kesimin iş bulmasını kolaylaştırabileceğini ifade eden Arslan, “Yaşı bekleyen, primini doldurmuş insanlar var. B

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Emekli Haberleri