Merkez Bankası'ndan Gelen Haber! Emeklilerin Ocak 2025 Zammı Yüzde Kaç Olacak? İşte Yeni Zam Hesaplaması

Emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılan zamlar yetersiz kalınca, Ocak 2025 zamları şimdiden merak edilmeye başlandı. Merkez Bankası verilerine göre emeklilerin Ocak 2024 zammı yüzde kaç olacak?

Temmuz 2024 döneminde emekli maaşlarına yapılan zamlar hayata geçirilmişti. Ancak, artan hayat pahalılığı nedeniyle bu zamlar emekliler için yeterli olmadı. Bu sebeple, milyonlarca emekli Ocak 2025 döneminde maaşlarına yapılacak zam oranını merakla bekliyor.

Ocak 2025 Emekli Maaş Zammı Hesaplamaları

Emekli maaş zammının hesaplanabilmesi için öncelikle enflasyon rakamlarının belirlenmesi gerekiyor. Bu noktada Merkez Bankası’nın beklenti anketi önemli bir veri olarak öne çıkıyor. Temmuz ayında açıklanan beklenti anketine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi Merkez Bankası tarafından yüzde 42,95 olarak duyuruldu.

Emeklilerin Temmuz 2024 dönemi maaş zammı yüzde 24,73 olmuştu. Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisi üzerinden yapılan hesaplamalara göre, emeklilerin Ocak 2025 maaş zamlarının yüzde 18,22 olması öngörülüyor. Bu durumda, SSK ve Bağkur emeklileri Ocak 2025’te yüzde 18,22 oranında zam alacaklar.

En Düşük Emekli Maaşı Artacak mı?

En düşük emekli maaşı 10.000 TL’den 12.500 TL’ye yükseltildi. Ocak 2025 döneminde de en düşük emekli maaşı için zam talepleri gündemde olacak. Ancak, bu ödemenin zamlanması kanunen zorunlu değil. Hükümetin inisiyatifine bağlı olarak en düşük emekli maaşına zam yapılabilir. Bu nedenle, enflasyon farkının en düşük emekli maaşı açısından bir önemi bulunmuyor.

Refah Payı Artışı Gündemde mi?

Daha önce emeklilere verilen ancak Temmuz 2024 döneminde verilmeyen refah payı artışının Ocak 2025’te emeklilere tekrar verilmesi de tamamen hükümetin kararına bağlı olacak.

Bu gelişmeler ışığında, emeklilerin Ocak 2025 zammı ve refah payı artışı merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Emekli Haberleri