O tarihte SGK girişi yapılanlara piyango vuracak! Kademeli emeklilik şartları belli oldu

Türkiye'de EYT'de müzdarip olan milyonlarca vatandaş için yeni torba yasada kademeli emeklilik düzenlemesinin geleceği öngörülüyor.

Türkiye'de EYT'de müzdarip olan milyonlarca vatandaş için yeni torba yasada kademeli emeklilik düzenlemesinin geleceği öngörülüyor.

Özellikle EYT mağdurları tarafından uzun süredir beklenen bu düzenleme ile ilgili heyecan dorukta. Ancak halihazırda kademeli emeklilik torba yasada resmiyet kazanmış değil. Sürecin torba yasa içerisindeki yerinin netleşmesi için çalışmaların sürdüğü belirtiliyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK NEDİR?

Kademeli emeklilik, sigortası bu tarihten önce başlamış, çalışma yılını ve prim gününü doldurmalarına rağmen yaş şartı nedeniyle emekliye ayrılamamış kişileri kapsar. Memur, SSK, Bağ-Kur ve tarım sigortalısı olan çalışanlar da EYT'de kademeli emeklilik sürecine dâhildir.

KADEMELİ EMEKLİLİK ŞARTLARI

- 1999 sonrası sigorta girişi yapan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler için 45 yaş ve 6250 prim günü,
- 2002 sonrası sigorta girişi yapan kadınlar için 43 yaş ve 6475 prim günü, erkekler için 45 yaş ve 6475 prim günü,
- 2008 sonrası sigorta girişi yapan kadınlar için ise 49 yaş ve 6925 prim günü, erkekler için 51 yaş ve 6925 prim günü şeklinde belirtildi.

Kademeli emeklilik düzenlemesi, milyonlarca kişiyi doğrudan etkileyecek önemli bir adım olarak görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Emekli Haberleri