Torba yasa ile TBMM'de kabul edilecek! O emeklilerin borçları tek kalemde silinecek

Türkiye'de emekliler gözünü kulağını TBMM'ye çevirdi. Torba yasaya eklenecek önemli maddeler için konuşulurken emeklilerin de bu süreçte biriken borçlarının da o tarihte silineceği ifade edildi.

Türkiye'de emekliler gözünü kulağını TBMM'ye çevirdi. Torba yasaya eklenecek önemli maddeler için konuşulurken emeklilerin de bu süreçte biriken borçlarının da o tarihte silineceği ifade edildi. Yurt geneli de milyonlarca emekli TBMM'den çıkacak kararı beklerken torba yasaya da eklenecek olan önemli maddeler ile brilikte de emeklilerin biriken borçlarının da tamamen silinmesi sağlanacak.

Birçok SSK ve emekli de bu süreçte sağlık borçları sebebiyle hastaneye gidemiyordu. Meclis'e sunulacak olan yeni torba yasada olacak maddeyle beraber de; borçlu olanlara umut ışığı oldu. Bu madde, sağlık borçları nedeniyle tedavi olamayan kişilere 1 yıl boyunca ücretsiz tedavi olma hakkı tanıyor.

İşsiz kalmaları sebebiyle de sigorta primlerini ödeyemeyen vatandaşların da bu af niteliğinde yer alan maddeye de büyük umut bağladığı söylenirken torba yasa taslağında yer alan 54. Madde, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşları da kapsıyor. Bu madde, biriken borçların faiziyle birlikte silinmesi anlamına geliyor.

GSS AFFI EMEKLİLERDE KİMLERİ KAPSAYACAK?

Torba Yasa'ya eklenen mini af düzenlemesi, 1 Ocak 2014 tarihinden önce Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşları ilgilendiriyor.

SGK veya Bağ-Kur sigortası ödenmediği dönemlerde, vatandaşlar sağlık hizmeti alabilmek için her ay GSS primi ödemek zorundadır. SGK'ya ödenmemiş GSS prim borçları ise kurum tarafından icra yoluyla tahsil edilebiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Emekli Haberleri