Anneye ayda 2 bin 350 TL, işsize bin 611 lira

İşbaşı eğitim programlarına katılan annelere, hem günlük 61-75 lira harçlık hem de aylık 400 lira bakım desteği var. İşsiz kalanlara 10 aya varan süreyle maaş ödeniyor. Maaşın tutarı da bu yıl için en az 805,63, en yüksek de bin 611 lira 28 kuruş olarak uygulanıyor.

Anneye ayda 2 bin 350 TL : İşbaşı eğitim programlarına katılan annelere, hem günlük 61-75 lira harçlık hem de aylık 400 lira bakım desteği var

Çocuk sahibi olan kadınların iş hayatında yer alması için pek çok destek sağlanıyor. İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan anneler, artık 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 lira bakım desteğinden de yararlanıyor. İş öğrenen annelere ayrıca ödeme de yapılıyor. Halen işbaşı eğitim programlarına katılanlara günlük 61.65 lira ödeniyor. Siber güvenlik, bulut bilişim, kodlama gibi geleceğin mesleklerine ilişkin programlara katılanlara ise günlük ödeme 75 lira. Program, geleceğin mesleklerinde 9, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanıyor. Program haftada 6 günü aşamıyor. Geleceğin meslekleri alanında işbaşı eğitim programına katılan anneye cep harçlığı ve bakım desteği olarak ayda 2 bin 350 lira ödeniyor.

İşsize bin 611 lira : Ülkemizde işsiz kalanlar, maaş desteğiyle soluk alıyor. İşsiz kalanlara 10 aya varan süreyle maaş ödeniyor. Maaşın tutarı da bu yıl için en az 805,63, en yüksek de bin 611 lira 28 kuruş olarak uygulanıyor. Bu ödemeden yararlanmak için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor.

EN AZ 600 GÜN ŞART

İşsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken; kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler; son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış ve son 3 yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olmak şartıyla maaş alıyor. İşsizlik maaşı bağlanırken son 4 aylık dönemdeki ortalama brüt kazanca bakılıyor. Kazancın yüzde 40'ı kadar maaş ödeniyor. Ancak bağlanacak maaş, brüt asgari ücretin yüzde 80'ini aşamıyor. Yeni dönemde hedef, işsizlik maaşının daha fazla kişiye ulaşması..

İş kuran gence 8 bin 402 lira : İş hayatına atılan gençlere devletten çifte destek var. Girişimci gençlere yıllık 8 bin 402 lira prim desteği sağlanırken, 3 yıl da vergi muafiyeti var. İlk defa kendisine ait bir işyeri açarak SGK'ya Bağ-Kur'lu olarak kayıt yaptıran 18-29 yaş arasındaki gençlerin 1 yıl boyunca Bağ-Kur primleri devlet tarafından karşılanacak. Böylece genç girişimci 1 yıl boyunca SGK'ya prim ödemeden işini yapacak. Verilecek destek en alt seviyeden hesaplandığında, aylık 700 lira 17 kuruşu, yıllık ise 8 bin 402 lirayı bulacak.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri