Asgari ücretle geçinenler dikkat! Muhammet Bayram'dan sevindiren tahmin!

2024 yılında asgari ücret en düşük ne kadar olacak? Asgari ücretle geçinen milyonlarca vatandaşın merak ettiği rakam uzman isimden geldi.

Asgari ücret 2024 yılında ne kadar artacak? 15 bin lirayı geçer mi? Konu hakkında açıklamada bulunan SGK Uzmanı Muhammet Bayram'dan 19 bin TL'ye yakın bir tahmin geldi.

Asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağına ilişkin en sağlam tahmini Ekonomist Muhammet Bayram ortaya koymuştur.

Bayram, yılsonu itibariyle altı aylık enflasyonun yüzde 40-45 aralığında gerçekleşmesi öngörüyor ve “Kanaatimce asgari yüzde 40'lık bir artış olacak ve asgari ücret net 15 bin liradan başlayacak.” diyor. Enflasyon tahminleri gerçekleşen ve hedeflenen rakamlara göre farklılık gösterebilir. Gerçekleşen enflasyon geçmiş fiyat artışlarını yansıtırken, hedeflenen enflasyon gelecekteki fiyat artışlarını öngörmektedir. Hükümetin Orta Vadeli Programı (OVP) 2023 yılı için yüzde 65'lik bir enflasyon oranı öngörmektedir. Bu öngörünün gerçekleşmesi halinde asgari ücret, sadece enflasyona endeksli artış dikkate alındığında 18.813 lira olacaktır.

haberankara

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri