Prof. Dr. Naci Görür deprem beklediği illeri açıkladı!

Halk TV'de yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin meydana geldiği coğrafya ve bölgedeki deprem aktivitesi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Diyarbakır'daki 4,2 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgede hareketlilik beklediği üç şehri işaret ederek uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı değerlendirmede, Arap levhasının Türkiye'nin Doğu Anadolu bölgesine sürekli olarak kuzeye doğru hareket ettiğini ve bu hareketin sonucunda bölgede depremlerin yaşandığını belirtti. Özellikle 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin bölgedeki stres dengesini değiştirdiğini ve bu nedenle art arda depremlerin yaşandığını ifade etti.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

NACİ GÖRÜR'ÜN DEPREM BEKLEDİĞİ BÖLGELER
Bilim insanı Görür, ayrıca Doğu Anadolu fayının olduğu bölgelerde, özellikle Adana Havzası, Kayseri, Adıyaman ve Hakkari arasında sıkışma kökenli depremler olabileceği uyarısında bulundu. Bu depremlerin büyüklüğünü kesin olarak tahmin etmek zor olsa da, geçmişte yaşanan büyük depremlerin bu tür hareketlilikleri tetikleyebileceğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür, vatandaşların deprem riski ve önlemler konusunda bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayarak, geçmiş deneyimlerin ve tarihi depremlerin periyodlarına dikkat çekti. Uyarılarını, "Kahramanmaraş depremlerini senelerce uyardık, sonucunu da gördük işte. Bunlar daha büyük 7 ve üzeri depremler üretebilir" şeklinde sürdürdü.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

milligazete

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri