1 gram altını olanlar dikkat: ünlü ekonomist açıkladı dev getiri sağlayacak

Türkiye'de altın fiyatlarının artması sonrası yatırımcılara da önemli tavsiyelerde bulunan Kuyumcu Abdülay Sağıroğlu, gram altınla ilgili çarpıcı ifadelere yer verdi.

Türkiye'de altın fiyatlarının artması sonrası yatırımcılara da önemli tavsiyelerde bulunan Kuyumcu Abdülay Sağıroğlu, gram altınla ilgili çarpıcı ifadelere yer verdi.

Altının güvenli liman olma özelliğiyle de dikkat çeken Sağıroğlu'da altının taşınabilir, saklanabilir ve korunabilir değer olduğunun altını çizdi. Bu niteliklerin de altının değer kazanmasına katkı sağladığını ifade eden Sağıroğlu'da ekonomik durumu iyi olanların altına yatırım yapabileceğini ve altının diğer yatırım araçları gibi değer kaybetmeyeceğini söyledi.

Ons fiyatlarında ki yükselişin gram fiyatını da 2 bin 645 TL civarına çıkardığını ifade eden Sağıroğlu, döviz kurlarındaki dalgalanmanın bu artışta önemli bir etken olduğunu ifade etti.

Doların yükselmesiyle altın fiyatlarının daha da artacağını öngören Sağıroğlu, gram fiyatının 2.700 - 2.800 TL aralığına çıkabileceğini tahmin ettiğini paylaştı.

Sağıroğlu, altının güvenli liman özelliğini vurgulayarak, altın fiyatlarının gelecekte de yükseleceğini öngördü. Altının taşınabilir, saklanabilir ve korunabilir bir değer olduğunu belirtti ve bu özelliklerin altının değer kazanmasına katkı sağladığını ifade etti.

SAĞIROĞLU'DAN ALTIN YATIRIMCILARINA TAVSİYELER

Altın fiyatları yükseliş trendini sürdürdüğü için yatırımcılar, altın alım fırsatlarını değerlendirebilir. Altın yatırımı, uzun vadeli bir yatırım olarak düşünülmeli ve anlık fiyat dalgalanmalarına odaklanılmamalıdır.

Yatırımcılar, altın almadan önce piyasa araştırması yapmalı ve güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmalıdır. Altın yatırımı, diğer yatırım araçlarıyla çeşitlendirilerek portföy riski azaltılabilir.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN

Alış: 2.593,39 TL
Satış: 2.596,62 TL
ÇEYREK ALTIN

Alış: 4,149.43 TL
Satış: 4,245.48 TL

YARIM ALTIN

Alış: 8,272.92 TL
Satış: 8,490.95 TL
CUMHURİYET ALTINI

Alış: 17,213.00 TL
Satış: 17,474.00 TL

GREMSE ALTIN

Alış: 41,494.26 TL
Satış: 42,454.77 TL
ATA ALTIN

Alış: 17,116.38 TL
Satış: 17,553.16 TL

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri