2024 Temmuz zamlı evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı belli oldu

Türkiye'de son 6 aylık enflasyon oranları Temmuz ayı itibariyle belli olurken maaş ödemelerine de gelecek zamlar kesinleşti.

Türkiye'de son 6 aylık enflasyon oranları Temmuz ayı itibariyle belli olurken maaş ödemelerine de gelecek zamlar kesinleşti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklama ile birlikte temmuz ayı memur maaş katsayılarıyla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de artacağını açıkladı.

Katsayı düzenlemesine paralel olarak sosyal yardım ödemelerindeki miktarlar da artacak.

Evde bakım yardımının 7 bin 608'den 9 bin 77'ye yükseldiğini açıklayan Göktaş, "Yaşlı aylığında raporu yüzde 70 ve üzerinde olan ve engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylığı da 4 bin 196'dan 5 bin 7'ye yükseltiyoruz." diye konuştu.

EVLİLİK KREDİSİNDE YENİ GELİŞMELER

Ankara-Konya hızlı tren seyahati sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, Aile Gençlik Fonu'na yönelik de önemli açıklamalarda bulundu.

Göktaş, deprem bölgesinde pilot olarak uygulanan Aile Gençlik Fonu'nun doğum oranı düşük olan Bartın, Karabük, Zonguldak ve Kütahya'yı da kapsayacak şekilde genişletileceğini söyledi.

Başvuru sayısının 11 bin 11'e çıktığını dile getiren Göktaş, krediden faydalanan çift sayısının 2 bin 385 olduğunu da sözlerine ekledi.

DOĞUM ORANLARINDAKİ DÜŞÜŞ

Bakan Göktaş, nedenlerine yönelik önemli bir saha çalışması başlatacaklarını da belirtti. Göktaş, "Sosyal Güvenlik Çalışma Bakanlığımız, hem Sağlık Bakanlığımız hem Maliye Bakanlığımızdan oluşan bir odak grubu oluşturuyoruz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri