7'den 70'e herkes biliyordu ünlü havayolu firması iflas etti

Türkiye'de sabah erken saatlerde gündeme düşen haberlere göre dev havayolu firması iflas etti.

Türkiye'de sabah erken saatlerde gündeme düşen haberlere göre dev havayolu firması iflas etti. Havacılık sektöründe Türkiye'nin köklü hava yolu şirketlerinden olan Atlasglobal'in (Atlasjet Havacılık A.Ş.) iflasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

YARGITAY İFLASI ONAYLADI

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 17 Haziran 2021'de Atlasglobal'in iflasına karar vermiş ve dava İstinaf Mahkemesi'ne taşınmıştı. İflasa ilişkin dosyaları inceleyen İstinaf Mahkemesi mahkeme heyeti, Türk Ticaret Kanunu’nun 376/3. Maddesi gereğince şirket yönetim kurulunca şirket iflasının istenmesi yönünde bir karar bulunması gerektiğini ancak dosya kapsamında ve UYAP’ta böyle bir karara rastlanmadığı gerekçesiyle Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2020/135 Esas, 2021/528 karar, 17/06/2021 tarihli kararının kaldırılmasına hükmetmişti.

Atlasjet ile ilgili dosya daha sonra Yargıtay'a taşındı. Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından yapılan incelemeler sonrasında iflas kararının onanmasına ve bir örneğinin ilk derece mahkeme olan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi'ne gönderilmek üzere kesin olarak oy birliği ile karar verildi.

Gündem Haberleri