Ak Parti'den heyecan verici haber: YENİ seçim beyannamesi AÇIKLANDI

AK Parti'nin 31 MART seçim beyannamesi maddeleri neler? İşte AK Parti’nin yerel seçimlerdeki çarpıcı seçim vaatleri...

AK Parti'nin Ankara'da 30 Ocak'ta duyuracağı 31 MART yerel seçim beyannamesi tamamlandı.

AK Parti'nin 2024 seçim beyannamesi 8 ana başlıktan oluşuyor:

1-AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu, 2-Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik, 3-Dirençli Şehirler, 4-Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre, 5-Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri, 6-Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik , 7-Kültür Üreten Şehirler ,8- Hizmet ve Eser Belediyeciliği

Vaatlerden bazılarındaki detaylar şu şekilde:

- Çocuklara özel kodlama merkezleri projesi hayata geçirilecek. Böylelikle çocukların dijitalleşen dünyaya erken yaşta ayak uydurmaları sağlanacak.

- “Mahalle Gençlik Atölyeleri’ geliştirip yaygınlaştırılacak. Gençlere yönelik girişimcilik eğitim programları, kariyer danışmanlığı programları ile meslek seçimlerinde koçluk hizmetleri programları yaygınlaştırılacak.

- Kadın Girişimciler Akademisi (KAGA) kurularak belediyeler aracılığıyla girişimci kadınlar ağı oluşturulacak. “Spor Yaşam Merkezleri”nin sayıları artırılacak. Çocuk kreşlerinin, gündüz bakımevlerinin ve mola evlerinin sayıları çoğaltılacak.

YAŞLILAR İÇİN 'TECRÜBE KONUŞUYOR' PROJESİ

- Yaşlılar için “Tecrübe Konuşuyor” projesi başlatılacak. “Yaşlı Yaşam Şehirleri” kurularak hem çalışma hayatının aksamasının önüne geçilecek, hem de aile üyesi yaşlı bireylerin sosyal hayata devam etmesi sağlanacak. Evde sağlık hizmetlerinin kapasitesi artırılacak.

- Engelsiz Yaşam Merkezleri yeni bir modele dönüştürülerek branşlaştırılacak. Engel türlerine göre branşlaşmaya gidilerek özel ihtiyaçların karşılandığı alanlar haline getirilecek. Engellilerin ürettikleri ürünler için “Engelsiz Satış Merkezleri’ kurulacak.

İKLİM DOSTU ŞEHİRLER

- Sağlıklı, doğayla uyumlu, akıllı, iklim dostu şehirler oluşturulacak. Afet ve riskleri engellemek için kentsel dönüşüm seferberliği başlatılacak.

- Büyükşehir belediye sistemi ile uyumlu yeni bir Köy Kanunu hazırlanacak. Şehirlerde yeşil alanları artırmayı amaçlayan kent bostanları kurulacak.

Türkiye Gazetesi

NOT: SİZLERDE AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİNDE OLMASINI İSTEDİĞİNİZ TALEPLERİ YORUM OLARAK EKLEYEBİLİRSİNİZ.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri