Ankara kulisleri kaynıyor: İsmail Saymaz'dan bomba sözler: O bakanlar da görevden alınabilir!

Gazeteci İsmail Saymaz'ın kabine değişikliği iddiaları Ankarayı sallamaya devam ediyor. Saymaz, geçtiğimiz haftalarda görevden alınan iki bakanın ardından Kabine'de iki bakanın daha değişeceğini öne sürdü. İsmail Saymaz'ın iddiaları siyasette yankı uyandı

Gazeteci İsmail Saymaz, AKP kaynaklarına dayandırdığı kabine de yeni değişikliklere dair kulis bilgilerini Halk TV ekranlarında yayımlanan 'Gündem Özel' programında gündeme getirdi. Saymazın siyaset gündemine ilişkin yapmış olduğu değerlendirmelerde, Bakanlar kurulan ilişkin yeni kulis bilgilerini paylaştı. Saymaz, kabine değişimlerini değerlendirirken isim vererek önümüzdeki günlerde iki bakanın daha değişeceğini işaret etti...

İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanlığı kabinesine dair açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Bugünden yarına bir bakan değişikliği bekleniyor diyemem. Bugün görüştüğüm AKP kaynaklarım. Cumhurbaşkanının bir hafta arayla bir bakan daha değiştirmeyeceğini söylediler. Tabii bu değişmeyeceği anlamına gelmez. Fakat Özellikle ticaret bakanı Ömer Bolat ile ilgili çok fazla 'istifa edecek, görevden ayrılmak istiyor' duyumları alıyorum. Ömer Bolat durumu Yeni Şafak tarafından yalanlanıyor. Ömer Bolat'ın ayrılma ihtimallerine çok tepkisel yaklaşıyor. Hatta bugün bir yetkili ile görüştüğümde Ticaret Bakanı danışmanının az evvel yanında olduğunu ve böyle gelişme olmadığını da aktardı. En çok duyduğum isim Ömer Bolat. Onunda gerekçesinin 'sağlık sorunları' olduğu söyleniyor.

'BU İŞ ÖMER BOLAT'LA BAŞLAR...'

Diğer duyduğum isim ise Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun görevden alınacağı yönünde. Abdulkadir beyin yakın çevresine bunu sorduğumda ise bu bilgi yalanlanıyor. Hatta onlar 'önümüzdeki hafta bakanlar kurumu programı hazırlıyoruz nasıl böyle bir şey olabilir?" diyorlar. Ben de düşünmeden edemiyorum. Galiba Abdulkadir beyin parti içinde ayağını kaydırmak isteyenler var. Başka hiçbir bakan için bunları işitmedim. Ama ben bu iki isim hakkında çok kulis döndüğünü söyleyebilirim. Bu görevden alınacakları anlamın gelmeyebilir ama bu onların AKP etrafındaki çeşitli çemberlerde onlara dair bir durum olduğu anlamına gelir.

'ABDULKADİR URALOĞLU İLE DEVAM EDER'

Eğer bir bakanla ilgili bir tasarruf yapılacaksa ben bu işin Ömer Bolat'la başlayıp Abdulkadir Uraloğlu ile devam edeceğini düşünüyorum."

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri