Asgari ücrete ARA ZAM bekleyenlere güzel haber! Uzman isim zamlı asgari ücreti ve tarihi açıkladı!

Asgari ücrete ara zamla ilgili olarak önemli bir değerlendirme geldi. Ünlü Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete zam yapılacağını iddia ederek zammın rakamını verdi. Karakaş'ın, Eylül ayında ara zam beklentisinin detayları haberimizde...

Asgari ücrete ara zam tartışmaları devam ederken, konu hakkında son dakika açıklamasını Ekonomist İsa Karakaş yaptı. Karakaş, eylül ayında asgari ücrete zam yapılacağını iddia ederek zammın rakamını verdi. Detaylar haberimizde...

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Hükümetin asgari ücrete zam yapmaması durumunda asgari ücretle geçinen vatandaşın 2025 yılının Şubat ayına kadar 17 bin TL ile geçinmek zorunda kalacağını hatırlatan Karakaş, "Açlık sınırı 20 bin TL'ye yaklaşmışken asgari ücretin 17 bin TL'nin altında kalması yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırıdır. Enflasyonla mücadele ediyoruz ancak bu enflasyonun yükünü sadece çalışanlara yüklenmemesi gerekiyor" dedi.

EYLÜL AYINDA EK ZAM!

Karakaş, doğalgaz ve elektrik gibi kamu zamlarının ertelendiğini belirtti. Karakaş, "Bu zamlar haziran ayında enflasyon açıklandıktan yansıtılabilir. Zamlar kamu oyuna yansıtıldığı taktirde eylül ayı gibi Asgari ücrete ara zam gelebilir. Bu yönde duyumlar aldık. Çünkü emekli ve memura yapılacak zam sonrası oranlar değişecek bu da genel zamlara yansıyacak" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri