Bakan açıkladı: 65 yaş aylığına (yaşlılık maaşı), engelli maaşına, sosyal ve ekonomik destek (SED) ödemelerine zam geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal ve ekonomik destek SED ödemelerine, evde bakım parasına, yaşlı ve engelli aylıklarına memur maaşlarıyla birlikte yüzde 50’ye yakın artış yapıldığını açıkladı.

Ocak ayı memur maaş katsayısındaki değişiklik sonrası sosyal hizmet modelleri kapsamındaki sed ödemelerine, evde bakım parasına, engelli ve yaşlı aylıklarına zam yapıldığını açıklayan Bakan Göktaş, yeni ücretlerin miktarları konusunda da bilgi verdi.

Sosyal yardım ödemelerine %50 zam

Göktaş, “Sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla birlikte yaşlı aylığını 2 bin 348 liradan 3 bin 504 liraya yükseltiyoruz. Buna ek olarak yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıklarını 1874 liradan 2 bin 797 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıklarını da 2 bin 811 liradan 4 bin 196 liraya çıkartıyoruz” diye konuştu.

Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri arttı!

SED’e yönelik ekonomik destek tutarlarında da düzenlemeye gidildiğini vurgulayan Göktaş, “SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttik. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkartıyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri