Bakanlıktan Onay! Tek Şartla 12 Bin TL Sosyal Yardım Desteği Verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan dar gelirli vatandaşlara yönelik bir müjde daha geldi. Bakanlık, belirli şartları sağlayan vatandaşlara 12.000 TL'lik sosyal yardım ödemesini onayladı.

Türkiye'de dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için devletin sosyal yardım destekleri devam ediyor. Pek çok farklı kalemde sağlanan bu yardımlar, özellikle muhtaçlık belgesine sahip ve zor durumda olan ailelere yöneltiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şimdi de eşini kaybetmiş kadınlar için 12 bin TL’ye kadar varan bir yardım programı başlattı. Peki bu yardımdan kimler faydalanabilecek? Yardım şartları neler?

Eşi Vefat Eden Kadınlar İçin 12 Bin TL Yardım Desteği

Devlet, dezavantajlı gruplar için çeşitli sosyal yardım fırsatları sunmayı sürdürüyor. Bu defa, eşini kaybetmiş kadınlara yönelik bir destek programı devreye alındı. Maddi durumu yetersiz olan kadınlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurarak bu yardımdan faydalanabilecek. Yardım almak için başvuru sahiplerinin belirli şartları karşılaması gerekiyor.

Yardım Alabilmek İçin Gerekli Şartlar

Bakanlık, eşini kaybetmiş kadınlara verilecek 12.000 TL'lik yardımdan yararlanabilmek için şu koşulları belirledi:

  • Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması,
  • Başvuru sahibinin herhangi bir sosyal güvencesinin bulunmaması,
  • Eşinin vefat etmiş olması.

Bu şartları sağlayan kadınlar, sosyal yardım desteğinden faydalanabilecek.

12.000 TL’ye Kadar Yardım Ödemesi

Eşi vefat eden kadınlar için başlatılan bu yardım programı kapsamında, 2 ayda bir hesaplara 2.000 TL ödeme yapılacak. Yıllık olarak düzenlenen bu yardımla birlikte, toplamda 12.000 TL'ye kadar ödeme sağlanacak.

Başvuru Süreci Nasıl İşleyecek?

Bu yardımdan faydalanmak isteyen kadınlar, başvurularını e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numaralarıyla veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına T.C. kimlik kartları ile başvurarak yapabilecekler. Başvuruların ardından yapılan incelemeler sonucunda, ödemeler Ziraat Bankası hesaplarına ya da PTT üzerinden alınabilecek.

Daha fazla bilgi almak isteyenler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi web sitesini ziyaret edebilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri