Başkan Hafize Gaye Erkan’dan, memur maaşlarını etkileyecek RAPOR! Yıl sonu enflasyon tahmini YÜKSELTİLDİ

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan yaptığı bilgilendirme toplantısında memur ve emekli maaşlarını etkileyecek yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti.

Memur ve emekli maaşlarını etkileyecek oranlar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından Enflasyon Raporu 2023-IV'ün tanıtım amacıyla düzenlenen toplantıda açıklandı. Başkan Gaye Erkan açıklamasında enflasyon tahmininin yükseltildiğini söyledi..

Erkan’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

- Yabancı para mevduatına Türk lirası olarak tesis edilmek üzere ilave yüzde 4 zorunlu karşılık tesisi aldık. Böylece ilave 350 milyar Türk lirası likiditenin daha sistemden çekilmesi ile toplam sterilizasyon 1 trilyon Türk lirasının üzerine çıkacaktır

'TL MEVDUAT ARTTI'

- Kur korumalı mevduat ve Döviz mevduatı azalırken, TL mevduat artmıştır. TL mevduatın toplam mevduat içindeki payı yüzde 5 artmıştır.

Bu süreçte rezervlerdeki artış da devam etmiştir. Rezervler Haziran ayından bu yana güçlü bir şekilde artmaktadır.

CDS primi jeopolitik gelişmelere rağmen 400 baz puanın altında seyretmektedir. Finansal koşullar dengeli bir seyir izlemektedir.

YIL BİTMEDEN ENFLASYON TAHMİNİ YÜKSELDİ

- Yıl sonu tahmin orta noktalarını 2023 için yüzde 65, 2024 için yüzde 36 ve 2025 için yüzde 14 olarak güncelledik.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri