ÇİFTÇİYE kara haber geldi: Buğday fiyatları ortaya çıktı

Milyonlarca çiftçiye Mayıs ayında buğday fiyatı şoku! Buğday kilogram fiyatları ne kadar oldu? Toprak Mahsulleri Ofisi'nin fiyatları öncesi yeni fiyatlandırmalar yapıldı. İşte detaylar...

Buğdayın kilosu kaç lira? Buğdayın güncel fiyat listesi belli oldu. İşte MAYIS 2024 buğday fiyatları!

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre, üretici bölgelerinde sulu alanlarda buğdayın kilogram maliyeti 11 lirayı aşarken, kıraç alanlarda 10 lira 87 kuruş olarak hesaplandı. Bu durumda çiftçiler, kilogram fiyatı olarak 14-15 lira arasında bir fiyat bekliyorlar.

BUĞDAY 11 TL, 2 TL PRİM DESTEĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hububat fiyatlarını belirlemek üzere paydaşlarla bir araya geldi. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, buğdayda ton başına fiyatın 11 lira olacağı, buna ek olarak 2 lira prim desteği ile 13 lira olarak verileceği konuşuluyor.

ZİRAAT ODASI 15 TL BEKLİYOR

Adana Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, buğdayda kilogram başına 15 lira fiyat beklentilerinin olduğunu belirtirken, "Belki bir kısmı verilip, diğer kısmı prim desteği olarak sağlanabilir. Ancak bir şekilde devlet çiftçiye kazandıracak fiyatı vermeli. Ticaret borsasında 10 bin liradan şu an satış var. Yeni sezon ürününde maliyet çok yüksek. Çiftçiyi küstürmemeliyiz" diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri