Deutsche Bank borsaya yabancı yatırımın ne zaman geleceğini açıkladı! İşte Türkiye ekonomisi tahminleri

Alman merkezli bankalardan birisi olan Deutsche Bank, dolar, faiz ve borsa hakkında kritik değerlendirmelerde bulundu.

Alman merkezli bankalardan birisi olan Deutsche Bank, dolar, faiz ve borsa hakkında kritik değerlendirmelerde bulundu.

Mart ayı itibariyle Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bırakırken; sıkılaştırma adımları devam ederken faiz sürecinin nasıl ilerleyeceği henüz netleşmedi.

CNBC-e ekranlarında yayınlanan Küresel Görünüm programına katılan Deutsche Bank Türkiye Ekonomisti Yiğit Onay burada yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın 85 milyar dolarlık net döviz aldığını söyledi ve kurdaki istikrarın önemli olduğunu söyledi.

Enflasyon rakamlarının olumlu geldiğini ve düşüşün başladığını, TL varlıklara ilgisinin arttığını gözlemlediklerini söyleyen Onay, "Son 1 haftada Merkez Bankası'nın net rezerv pozisyonunun 7 milyar dolar iyileştiğini görüyoruz. Bu şu demek oluyor... Merkez Bankası kurun düşmesini istemiyor ancak kurun biraz yukarı gitmesine izin veriyor. Burada TL'nin reel değeri ön plana çıkıyor" değerlendirmesinde bulundu.

DOLAR KURU NE OLACAK?

Dolar TL hakkında değerlendirmede bulunan Onay, "Bu hem enflasyonun ima ettiği hem de vadeli kurların ima ettiği seviyenin altında. Dolayısıyla bu 37 seviyesine ulaşılırken oynaklığın da görece düşük kalmasını bekliyoruz. Tabii burada sadece iç dinamikler etkili olmayacak. Dünyadaki gelişmeler de TL için önemli. Yakın zamandaki turizm gelirleri, destekleyici. Ancak sonrasında enerji ithalatının artışı ve turizm gelirlerinin düşmesiyle kademeli değer kaybının hızlanabileceğini de değerlendiriyoruz. Burada enflasyonun seyri önemli"

FAİZ İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

Onay, "Kasım ayında 250 baz puan, aralık ayında 250 baz puan indirim beklentimiz var. Toplamda 500 baz puanlık bir indirim beklentimiz var. Dolayısıyla yıl sonu tahminimiz yüzde 45 diyebiliriz. Faiz indiriminden önce ağustos, eylül, ekim aylarında Merkez Bankası'ndan ön sinyalleri alabiliriz" ifadelerini kullandı.

BORSA YABANCI YATIRIMCI

Onay sözlerinin devamında borsaya da değindi ve yabancıların borsa için faiz indirimini beklediğini söyledi.

Deutsche Bank'a göre senenin son çeyreğinde faiz indirimi gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri